fbpx

Sissel's blogg

Skrevet av: Sissel Taylor. Publisert:  01.07.2020

Er safari oppskrytt?

Nei, safari blir jeg aldri lei av!  Jeg har i løpet av mine 13 år i Afrika hatt mange flotte safariopplevelser.  Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å våkne opp før soloppgang, til løvebrøl og fuglesang. Nyte en kopp kaffe, mens jeg bruker sansene mine.

 

 

 

For meg er ingenting bedre enn å sitte i safaribilen og lure på om vi får se løvene jeg hørte brøle i løpet av natten. Jeg elsker å kjøre i åpne landrovere, nyte det vakre landskapet, kjenne den milde brisen, luktene, høre fuglene som kvitrer og noe som rasler i krattet.

Innimellom stopper vi opp, og en kunnskapsrik ranger/guide forteller om planter, trær, insekter og dyr. Ofte med en helt utrolig historie på lur, jeg lærer alltid noe nytt.

Adrenalinet stiger når vi finner en av «de fem store». Hva kommer frem fra buskene og stirrer på meg? En elefantflokk på stien, en løveflokk med et bytte eller er det en leopard vi kan skimte konturen av oppe i treet? Selv om jeg er glad i å fotografere, er det enda viktigere å nyte øyeblikket.

I løpet av morgensafarien stopper vi for en kaffepause, strekker på bena og snakker om opplevelsene. Når vi kommer tilbake til lodgen, blir det servert fantastisk frokost og dagen kan tilbringes ved bassengkanten eller på spa. Etter lunsj reiser vi på nytt ut på safari. Ingen safarier er like, og ettermiddagen avsluttes med drinker i solnedgang. I skumringen reiser vi tilbake til lodgen for middag og alle samles rundt et bål og deler opplevelser og historier.

Jeg blir aldri lei av safari og kan definitivt si at jeg er «bit by the African bug».

Mine safarifavoritter:

Jeg har opplevd mange safarier, men Okavango Delta i Botswana er virkelig kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner for meg. Mine personlige favorittlodger er Savute Safari Lodge og Camp Okavango. Jeg har aldri sett så mange kattedyr på en gang som ved Savute. Her så vi den ene løveflokken etter den andre.

Okavango er en drømmedestinasjon dersom du er like glad i å fotografere som meg. Det unike med Okavango er å kombinere safari i helikopter og mokro (en uthulet trebåt). Da får du sett det mektige deltaet både fra fugleperspektiv og fra elven i båt – helt unike opplevelser.

 

 

 

 

 

Safari i KwaZulu-Natal er også en favoritt og er definitivt undervurdert blant mange reisende. For meg som bor i Durban er det kort vei til flere femstjerners lodger med fantastisk «big-five»-opplevelser. Min favorittlodge i området er Amakhosi.  Her hadde jeg min første virkelig flotte safariopplevelse og det er de små detaljene som gjør lodgen helt spesiell.

I tillegg er det ikke mulig å ikke elske lodgene til andBeyond Phinda. Dyreliv, lodgen og reservatet er helt unik og Phinda er spesielt kjent for sine kunnskapsrike rangere.

 

 

 

I tillegg har jeg vært flere ganger i Sabi Sand. Området er særlig kjent for å ha «nesten»-garanti for å se leopard. Her er det også gode muligheter til å se de utrydningstruede villhundene. En av mine favorittlodger i Sabi Sands er Dulini som ligger fantastisk til med utsikt over en elv. Forbi lodgen passerer dyr jevnlig og jeg har hatt noen utrolige safarier med dyktige rangere i dette området.

Håper du lar deg inspirere til å reise på safari. Kontakt oss gjerne hvis du lurer på noe. Drøm Afrika.

LES OGSÅ:

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)