En reise til Zimbabwe byr på et møte med interessant historie, imøtekommende lokalbefolkning, de majestetiske Victoriafallene, uberørt natur og spennende dyreliv. Bli bedre kjent med Zimbabwe i vår blogg.

Zimbabwe ligger i det sørlige Afrika, mellom Zambezi- og Limpopoelvene. Landet grenser til Sør-Afrika, Botswana, Zambia, tuppen av Namibia og Mosambik. Zimbabwe var britisk koloni fra 1923 til 1965, da det hvite mindretallsstyret i Rhodesia erklærte landet selvstendig. Dette ble imidlertid ikke internasjonalt anerkjent. Landet ble uavhengig nasjon i 1980 etter en frigjøringskrig, og tok navnet Zimbabwe etter ruinbyen “The Great Zimbabwe”. Siden frigjøringen har landet opplevd politiske uroligheter som i 2008 førte til hyperinflasjon. Selv om økonomien er bedre nå, har Zimbabwe fortsatt store utfordringer.

I dag begynner turismen å vende tilbake til Zimbabwe, og som besøkende bidrar man til en bedre fremtid for landet. Vårt råd til alle våre gjester er å reise som vanlig og ta kontakt med oss om du ønsker en oppdateringer.

Reiseforslag for Zimbabwe?

2020-11-16T14:35:48+00:00

VICTORIA FALLS OG BOTSWANA

Denne reisen starter ved de mektige fossefallene i Zimbabwe. Deretter går turen til Botswana, den ultimate safaridestinasjonen.

2021-03-19T11:09:35+00:00

EVENTYR I ZIMBABWE

En reise i Zimbabwe byr på møter med spennende historie, uberørt natur og et helt spektakulært dyreliv. I tillegg oppleves de majestetiske Victoriafallene best fra Zimbabwe-siden.

2020-11-17T08:18:26+00:00

DET BESTE AV DET BESTE

Dette er en reise som tar deg med til noen av våre favoritter, det vil si: Livlige Cape Town, deretter safari i “Big Five”-reservat, tropiske strender, kule Durban og til slutt de mektige Victoriafallene!

NÅR er det best å reise til Zimbabwe?

Zimbabwe har et behagelig klima hele året rundt. Den beste perioden å reise avhenger av hvilke aktiviteter du ønsker å oppleve og hvilke regioner du skal besøke. Den beste perioden for safari er i den tørre perioden fra juli til oktober. I tørre perioder trekker dyrene ned til elver og vannhull og gjør det lettere å få øyet på dyrene.

Den mest spektakulære perioden for å besøke Victoria Falls er rundt februar-mai. Da det er mest vann og trykk i fossefallene. Det er viktig å være klar over at Victoriafallene har ekstreme sesongvariasjoner og vannmengden vil varriere veldig i løpet av året.

HVORFOR reise til Zimbabwe?

Her er tre høydepunkter som gjør Zimbabwe spesielt og verdt å besøke:

  • Victoria Falls: De majestetiske Victoriafallene er Zambia og Zimbabwes største turistattrasksjon og 90 % av fossefallene ligger på Zimbabwe-siden. De lokale kaller bare fossen “Mosi-oa-Tunya”, som betyr “røyken som tordner”.
  • Safari i Hwange: Hwange nasjonalpark er en uoppdaget safari-perle. Her venter noen dager med spektakulære safariopplevelser og masse elefanter!
  • Folket: Zimbabwe består av utrolig vennelige mennesker som er stolte av landet sitt og som ønsker turister hjertelig velkommen. En reise til Zimbabwe byr på møter med eb gjestfri og imøtekommende lokalbefolkning.

HVOR skal du reise i Zimbabwe?

Hwange Nasjonalpark ligger vest i Zimbabwe og er landets største nasjonalpark. Området er like stort som både Serengeti og Kruger National Park, men er fortsatt en uoppdaget perle med et variert og spennende dyreliv. Her er det virkelig mulig å oppleve en av Afrikas flotteste safariparker uten å møte masse andre safaribiler! Hwange har også blant annet en bestand av elefanter på cirka 40 000 elefanter.

Mana Pools er en nasjolapark som ligger lenger nord i Zimbabwe. Området er utpekt som et UNESCO World Heritage Site og er spesielt kjent for sin naturlige skjønnhet og er en unike safaridestinasjon. Mana Pools er blant annet kjent for sine elefanter som står på to bein for å nå opp til toppen av acasia trærne.

En reise til Zimbabwe er ikke komplett uten at man besøker landets desidert største attraksjon, Victoriafallene. Victoriafallene er flottest å se fra Zimbabwe-siden og det er mulig å fly helikopter eller micro-fly over de spektakulære fossefallene.

Lake Kariba er verdens største menneskeskapte innsjø. Innsjøen strekker seg over 200 kilometer langs grensen mellom Zimbabwe og Zambia. I dag er Lake Kariba en av Zimbabwes viktigste turistattraksjoner og er spesielt kjent for tigerfisking og safari.

PRAKTISK om Zimbabwe:

Transport: Vi anbefaler ikke å kjøre selv rundt i Zimbabwe, og arrangerer derfor alle våre reiser i Zimbabwe med transport.

Valuta: Gyldig valuta er amerikanske dollar (USD) og vi anbefaler å ta ut valuta for hele oppholdet før dere ankommer Zimbabwe.
Det er vanlig å tipse 10-15 %.

Visum: Visum til Zimbabwe kan kjøpes ved ankomst og koster cirka 50 USD.

Har du spørsmål om Zimbabwe eller ønsker et uforpliktende reiseforslag? Ta kontakt med oss …