Botswana er uten tvil kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner med unik natur og dyreliv! Opplev de store Kalahari-løvene i sør og de store flokkene av elefanter i Okvango-deltaet lenger nord. Botswana er et paradis for naturelskere og byr på kontraster.

Bli med til gjestfrie og vakre Botswana. Landet er oppkalt etter sin største etniske gruppe, tswanaene. Botswana er en av de flotteste safaridestinasjonene i Afrika. Store områder er avsatt til nasjonalparker, og antall besøkende begrenses for å beskytte miljøet. Det gjør at du får oppleve en urørt og uforstyrret villmark. Lodgene vi bruker er av høy standard og har en profil som beskytter både miljøet og menneskene som bor der.

Foto: Vibeke Nyvold

HVORFOR reise til Botswana?

Botswana er uten tvil kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner! Opplev de store Kalahari-løvene i sør til store flokker av elefanter i Okvango-deltaet. Botswana er et paradis for naturelskere og byr på kontraster. Fra Kalahariørkenen, som dekker en tredjedel av Botswanas landområde, til verdens største innlandsdelta, Okavango-deltaet. Hvert år strømmer vann fra høylandet i Angola inn over Kalahariørkenen og skaper et tropisk delta. Det er her man finner de største konsentrasjonene av dyr; store flokker av elefant og bøffel, løver, hyener, geparder, leoparder, villhunder og antiloper – for å nevne noen. Å oppleve Botswanas varierte dyreliv i mokorobåter (tradisjonelt laget av uthulte trestammer) i det vakre deltaet, er helt unikt.

Reiseforslag for Botswana:

2020-11-17T07:48:00+00:00

DEN ULTIMATE SAFARIEN

Opplev grenseløs safari på eksklusive lodger i hjertet av Botswanas mest unike safaridestinasjoner. Vi garanterer helt unike dyreopplevelser og minner for livet!

2020-11-16T15:31:01+00:00

SAFARI I BOTSWANA

Botswana er uten tvil kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner. Dere besøker både Okavango-deltaet og Chobe Nasjonalpark. Det vil garantert bli fantastiske safariopplevelser.

2020-11-16T14:35:48+00:00

VICTORIA FALLS OG BOTSWANA

Denne reisen starter ved de mektige fossefallene i Zimbabwe. Deretter går turen til Botswana, den ultimate safaridestinasjonen.

HVORFOR koster safari i Botswana?

Det er flere grunner til at safari i Botswana er dyrere enn for eksempel Sør-Afrika. Landet er nesten dobbelt så stort som Norge og med et landskap som gjør at man må fly gjester og forsyninger inn til de fleste lodgene. I tillegg har Botswana bestemt seg for å satse på fornuftig økoturism med færre tilgjengelige lodger og et begrenset antall gjester.

NÅR skal du reise til Botswana?

Botswana regnes som en helårs-destinasjon, men forskjellige sesonger kan by på ulike opplevelser. Perioden november til mars regnes som regntid. Mange camper i Okavango-deltaet stenges på denne tiden som kalles den grønne tiden. I denne perioden er det mye dyr i Kalahari-områdene og en god mulighet til å få sett de store Kalahari-løvene.

Perioden juni til oktober regnes som den tørre perioden. Da er det høyeste tetthet av dyr i Okavango-deltatet og det er perfekt tid for safari i båt eller mokoro (kano som er laget av en uthulet trestamme). Dette er generelt høysesong for de fleste safaridestinasjoner i Botswana og mye dyr.

HVOR skal du reise?

Nesten 40 prosent av landets overflate er satt av til nasjonalparker og reservater. Botswana byr på grenseløse og veldig ulike safariopplevelser. Chobe nasjonalpark i nord kalles “Home of the Giants” og her finner du den største konsentrasjonen av elefanter på jorden. Det sies at det finnes minst 120 000 elefanter i området. Okavango-delta er kronjuvelen av alle safaridestinasjoner. Dette er verdens største innenlands delta og et UNESCO World Heritage Site. Kalahari er det største naturreservatet i det sørlige Afrika. Her møter du på ørkenlandskap og er du heldig kanskje dere kan møte på de store Kalahari-løvene.

HVORDAN kommer du deg til Botswana?

Fra Europa kan du fly direkte enten via Cape Town eller Victoria Falls rett til Kasane eller Maun flyplass. Her går det utrolig mange småfly videre til diverse safari-destinasjoner i Botswana.

GET Africa Travel anbefaler en kombinasjon av et besøk på flere lodger hvis du reiser i Botswana. Først da får du muligheten til å oppleve det unike mangfoldet av dyr og natur.

Har du spørsmål om Botswana eller ønsker et uforpliktende reiseforslag? Ta kontakt med oss …