Namibia er landet med de høye røde sanddynene, fascinerende ørkenlandskap, frodige naturreservater, unik kultur og spennende dyreliv. Med mer enn 300 soldager i året er Namibia et ettertraktet feriemål. Landet har navnet fra den store Namibørkenen som strekker seg langs hele kystlinjen mot Atlanterhavet.

Namibia er tre ganger større enn Norge, men har bare litt over 2 millioner innbyggere. Nordmenn trenger ikke søke om visum på forhånd. Dette blir gitt ved innreise – vanlig turistvisum inntil 3 måneder – og koster ikke noe. Fra Europa er den enkleste veien å fly med et stopp i Afrika (enten Etiopia, Johannesburg etc) videre rett til hovedstaden Windhoek. Mulighetene er mange og Namibia og også enkelt kombineres med andre destinasjoner som Botswana, Zimbabwe, Sør-Afrika.

Reiseforslag for Namibia:

2020-11-16T15:48:35+00:00

RUNDREISE I NAMIBIA

Namibia har 300 soldager i året er et vakkert og behagelig land å reise i. Dersom du man god tid anbefaler vi å kjøre selv ettersom du da virkelig kan nyte det varierte og unike landskapet.

2020-11-16T15:09:52+00:00

OPPLEV NAMIBIA MED GUIDE

Bli med til landet med de høye røde sanddynene, fascinerende ørkenlandskap, frodige naturreservater og spennende dyreliv. Dere reiser med en kvalifisert guide hele turen.

2020-11-16T15:36:41+00:00

4 LAND PÅ 9 DAGER

Zimbabwe, Zambia, Namibia og Botswana. Denne reisen passer perfekt for deg som ønsker å oppleve mye på kort tid, uten å forflytte deg over lange avstander. Opplev 4 land på få dager.

HVORFOR reise til Namibia?

I Namibia finner man et rikt dyreliv og storslått natur. Landet er spesielt kjent for sine massive sanddyner mot en klar blå himmel. Som destinasjon er landet nokså “uoppdaget” og er en perle for deg som vil gå utenom de typiske turistløypene. Her kan du dra på ørkensafari og lete etter de sky ørkenløvene og ørkenelefantene. Med destinasjoner som Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha og Windhoek får dere et variert inntrykk av hva landet har å tilby – både når det gjelder natur, aktiviteter og kultur. Namibia må bare oppleves!

NÅR skal du reise til Namibia?

Namibia er en destinasjon som fint kan besøkes hele året, men den beste tiden er mai – oktober. Dette er før regnet faller i nord og spesielt god tid for å se dyr som samles ved vannhull.

I perioden desember til mars vil noen dager være fuktig og det kan komme regn, ofte sammen med tordenvær. April og spesielt mai er ofte de flotteste månedene i Namibia. Dette er starten på tørken, men med friskhet i luften, og mye grønt i landskapet. På denne tiden er luften klar og stort sett fri for støv.

Fra juni til august kjøles Namibia ned og tørker ut. Nettene kan bli kalde i noen ørkenområder. I september og oktober starter den varme tiden igjen. Dette er tiden hvor det er best for safari i de fleste områdene.

HVOR skal du reise i Namibia?

Namibia er et langstrakt land. Man finner et rikt dyre-liv, en natur med stor variasjon i vegetasjon og geologi, og Namibia er spesielt kjent for sine massive sanddyner mot en klar blå himmel. Med Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland, Etosha og Windhoek får dere et variert inntrykk av hva landet har å tilby.

Windhoek er Namibias største by og hovedstaden. Til å være en afrikansk storby fremstår Windhoek som veldig rent og ordentlig.Her finner man en mengde restauranter, butikker, underholdningssteder og overnattingsmuligheter, i tillegg til en internasjonal flyplass. Byen er velorganisert, ryddig og trygg. Her er det tyske språket godt utbredt, så her finnes det også rikelig med tysk-inspirerte spisesteder og butikker. Windhoek har en interessant blanding av historisk arkitektur og moderne bygninger, hvor av mange er verdt en ekstra titt. Et eksempel på dette er Alte Feste (et gammelt fort), den kristne kirken Christuskirche fra 1896 og det moderne bygget hvor Høyesterett sitter.

Etosha nasjonalpark er Namibias beste sted for fantastiske safariopplevelser. Området ligger nordvest i landet og er kjent for sitt rike dyreliv. Her varierer vegetasjonen fra tett busk til åpne sletter. I hjertet av parken finnes det som kalles «The Etosha Pan» en grunn fordypning som dekker et område på 5000 km2. Denne fordypningen er uttørket mesteparten av året, men etter gode regnskurer fylles den opp og er et perfekt sted for å oppleve dyrelivet i området da de trekkes til vannhullet.

Det store, utemmede, robuste, men utrolig vakre Damaraland innehar et usedvanlig naturskjønt landskap med sine åpne sletter og spektakulære fjellformasjoner. De største attraksjonene i området er Spitzkoppe, Brandberg, Twyfelfontein, Vingerklip og Petrified skogen. Dette er også hjemmet til himbafolket. Himbaene er et nomadisk jordbruksfolk med en helt spesiell kultur.

Sossusvlei er hjemmet til de ikoniske røde sanddynene i Namib-ørkenen. Dette er et av Afrikas naturlige underverker, kontrastene med de røde sanddynene mot den klare blå himmelen gjør dette til et himmelrike spesielt for fotografer. Dra også inn til Deadvlei med de uttørkede ikoniske trærene omringet av rødesandyner og blå himmel. Andre attraksjoner i området er Sesriem Canyon og Namib-Naukluft nasjonalpark, der fjellene i Namib møter slettene.

Kystbyen Swakopmund ligger fantastisk til langs den Namibiske kystlinjen. Byen er omgitt av Namibørkenen og av det kalde Atlanterhavet. Swakopmund ble grunnlagt i 1892, som hovedhavnen for det tyske Sørvest-Afrika og blir ofte omtalt som mer tysk en Tyskland. Den spesielle blandingen mellom tysk og namibisk atmosfære og den kjølige sjøbrisen gjør byen til et svært populært reisemål i Namibia. Her kan de besøkende se frem til en rekke spennende aktiviteter, der i blant quad biking, ridning, paragliding, fiske, sightseeing og fasinerende turer i ørkenen.

Har du spørsmål om Namibia eller ønsker et uforpliktende reiseforslag? Ta kontakt med oss …

Har du spørsmål om Namibia eller ønsker et uforpliktende reiseforslag? Ta kontakt med oss …