Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden og ble stemt frem som “beste by i verden” av The Telegraph sine 39 000 lesere for syvende år på rad. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Det er mye å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.

1. Table Mountain – Cape Towns historie begynner ved Table Mountain. Uten fjellet ville ikke mennesker kunne bosette seg her. Table Mountain skaper en regnskygge, som gir vann til bekker og elver som renner ned fjellet. Dette ble grunnlaget for små skoger og årsaken til den gode jorden i fjellsidene, i motsetning til de tørre sandområdene som dekker så mye av landarealet rundt. Flora og fauna utviklet og forandret seg gjennom årenes løp og har skapt en unik vegetasjon. Ta gondolen, gå, eller klatre opp til det verdenskjente fjellplatået. Nyt fantastisk utsikt over byen!

2. Bo Kaap, tidligere Cape Malay. Bo Kaap er et multikulturelt område i sentrum av byen med brusteinsgater og berømte fargerike hus.

3. Kapp-halvøya. Besøk Kapp-halvøyen for å dra innom Kapp Det Gode Håp, Chapmans Peak og Simon’s Town for å se de spesielle Kapp-pingvinene. Pingvinene slo seg ned her i 1982 og på grunn av den rike tilgangen på mat finnes det nå omtrent 3000 pingviner her ved Afrikas sydligste punkt.

4. Vin-tur. Bli med til flere av de fantastiske vingårdene utenfor Cape Town: Stellenbosch, Paarl og Franschhoek. Bruk hele dagen i vinland  der dere får smake flere av de kjente eksportproduktene. Vin er en av Sør-Afrikas stoltheter og landet har sin egen drue som benyttes av mange vingårder – pinotage.

5. Hopp på/hopp av bybuss: Cape Town sine “hopp på – hopp av” sightseeingbusser er en flott måte å oppleve byen på. De likner London sine ikoniske dobbeldekkerbusser, men fungerer både som framkomstmiddel og som guide for byen. Man betaler for en eller flere dager, og da kan man hoppe av ved de attraksjonene man ønsker, når man er ferdig hopper man på neste buss videre.

6. Fly helikopter over Cape Town. Å fly helikopter langs kystlinjen er en av de mange turistaktivitetene man kan gjøre i Cape Town og det kan absolutt anbefales!

7. Kirstenbosch Gardens. Kirstenbosch ligger ved foten av Table Mountain i en forstad til Cape Town. Her dyrkes utelukkende sørafrikanske planter, i hovedsak stedegne, endemiske arter. Hagen ble anlagt for å bevare landets enestående flora og var den første botaniske hagen i verden med et slikt formål.Kirstenbosch er en av de få botaniske hagene som er på UNESCO sin liste over verneområder.

8. Robben Island. Ta båten ut til den kjente fangeøya; Robben Island. Her satt Nelson Mandela mesteparten av sin tid i fengsel. Han ble løslatt i februar 1990. I 1996 ble Robben Island museet etablert som et nasjonalmonument og et nasjonalt museum. I desember 1999 ble Robben Island erklært som World Heritage Site av UNESCO. Guidene på øya er tidligere politiske fanger og turen er derfor garantert å gjøre et inntrykk på alle de besøkende.

9. Haidykking. Buret senkes under vann, og man kan derfor selv bestemme hvor lenge man vil ha hodet under vann. Haidykking er en unik  mulighet til å komme tett på verdens største rovfisk – hvithaien!

10. Muizenberg. Muizenberg ligger litt sør for Cape Town og er verdenskjent for sine fargerike strand-hytter, surfing og strålende vær.