Å reise med tog i Afrika er en unik og eksklusiv opplevelse! Her er togreisen selve opplevelsen, i tillegg til å være et fremkomstmiddel. Nedenfor har vi tatt for oss noen fantastiske tog og opplevelser vi kan anbefale.

Jernbanen har hatt stor betydning for infrastruktur og utviklingen i det sørlige Afrika helt siden tidlig 1900-tallet. Det første sporet for et dampdrevet lokomotiv i Sør-Afrika var en linje på rundt 3,2 km, som knyttet Durban sentrum til et annet havneområde. Sporet ble åpnet 26. juni 1860. Siden ekspanderte jernbanen og strakte seg raskt over store deler av det Afrikanske kontinentet. Jernbanesystemet bandt byer og land sammen. I dag er endel av de originale togene restaurert og gjort om til lukseriøse tog som tar reisende med for å oppdage kontinentet i et behagelig tempo.

FEM UNIKE TOGOPPLEVELSER I AFRIKA

1. NAMIBIA DESERT EXPRESS –  Desert Express er et fem stjernes luksus tog som opperere i Namibia. Toget ble designet og bygget i Namibia i 1998. Etter en periode på sidelinjen, starter Desert Express å gå fra og med slutten av juni i år-

D.H. Lawrence skrev: “Only the desert has a fascination – to ride alone – in the sun in the forever un-possessed country – away from man. That is a great temptation“. Desert Express luksustog er en stor fristelse og et stor must for jerbaneentusiaster.

Desert Express tilbyr blant annet en spennende syv-dagers tur fra Windhoek til Swakopmund, Etosha og tilbake til Windhoek på utvalgte datoer. Turen inkluderer: overnatting ombord, elegant servering og utflukter i Namibias praktfulle landskap.

2. ROVOS RAIL –  Rovos Rail drives av Rohan Vos, en ildsjel som restaurerte det klassiske toget The Pride of Africa – verdens mest luksuriøse tog. Toget tar maksimalt 72 passasjerer i 36 komfortable suiter. Alle vognene er klassiske og tilbakeført til perfeksjon. Toget har inkludert en eksklusiv togvogn med fri bar og flotte restaurantvogner fra 1924 og 1936.

Rovos Rail starter og stopper i Pretoria, Durban, Cape Town, Victoria Falls i Zimbabwe og Walvis Bay i Namibia og Dar Es Salaam i Tanzania. De tre særlig tre klassikkske togreisene med Rovos rail vi særlig anbefaler: Cape Town til Pretoria og Cape Town til Victoria Fall. Disse turene er det mye tid på togt som reiser gjennom det afrikanske landskapet. I tillegg anbefaler vi reisen fra Durban til Pretoria. Her er avstandene kortere, noe som betyr flere stopp med spennede aktiviteter og opplevelser underveis.

2. SHONGOLOLO EXPRESS: Shongololo Express tilbyr ulike togreiser mellom 12 og 15 dager som går gjennom Sør-Afrika, Namibia, Swaziland, Mosambik og Zimbabwe. Toget er oppkalt etter ordet “Shongololo” som betyr tusenben på lokale språk. For urbefolkningene så de første togene ut som tusenben som krøyp seg gjennom landskapet.

Toget har plass til 72 gjester i elegante kupeer med dobbelt- eller enkeltsenger. Shonlogolo Express har tre reiser: Good Hope, Southern Cross og Dune Express.

3. BLUE TRAIN: Blue Train er en 1600 kilometers luksuriøs reise mellom til Pretoria, Kruger og Cape Town. Toget har sine røtter fra tidlig 1900 tallet. Opprinnelig var ble toget brukt til å frakte gullgarverne fra kysten ved Cape Town til innlandet. I regnes Blue Train som en av de mest luksuriøse togreisene i verden.

4. AFRICAN EXPLORER: African Explorer er som et rullende hotell med to restaurantvogner, bar og lounge med spektakulær panoramautsikt. Toget går mellom Cape Town og Pretoria i Sør-Afrika, til Windhoek i Namibia og Victoria Falls i Zimbabwe.

FLERE SPENNENDE OPPLEVELSER PÅ SKINNER

FRANSCHHOEK VINTRIKK: Utforsk vindistriktet med vintrikk. Vintrikken tar deg med til ulike vingårder i Franschhoek distriktet. Dere stopper for vinsmaking, omvisninger og matpauser. Dette er er strålende måte å få med seg mange vingårder.

KRUGER SHALATI TRAIN: I starten av 2020 åpnes Kruger Shalati et nytt overnattingssted i Kruger nasjonapark. Her overnatter dere noe som ser ut som et tog plassert på Selati broen over Sabi River i Kruger nasjonalpark.

ELEPHANT EXPRESS: Dette lille toget i Hwange Nasjonalpark, i Zimbabwe, er spesialbygget for safari og tilbys kun til Imvelo sine gjester. Toget tar dere gjennom nasjonalparken til dere kommer fram til lodgen. Dere kjører deler av verdens retteste togstrekning, som totalt er på hele 112 km! Dette er en veldig annerledes og spennende safariopplevelse.

ROYAL LIVINGSTON EXPRESS: Spis middag ombord på det lukseriøse Victoria Falls Steam Train. Det restaurerte damplokomotivet starter reisen fra Livingston og krysser broen ved Victoria Falls.  I løpet av turen det spektakulære opplevelser i tillegg til mat og vin i særklasse!

STIMELA STAR: Stimela Star er et privat tog (eid av Imvelo) som reiser fra Victoria Falls til Hwange Nasjonalpark med en overnatting ombord og måltider servert. Stimela er ganske bokstaveligtalt ordet som brukes i Zimbabwe (og Zululand) for et tog.

Er du interessert i noen av opplevelsene ovenfor, ta kontakt med oss. Vi skreddersyr gjerne et opplegg som passer for dere.