fbpx

19 OPPLEVELSER FOR 2019

 
Skrevet av: Eivind Stigen Holter. Publisert: 20.12.2018
I 2019 skal reisen din handle om unike opplevelser, nye destinasjoner og lavt miljøfotavtrykk. Vi har samlet 19 spennende opplevelser som passer perfekt for deg i året som kommer. Riktig godt nytt reiseår!
1. Safari i Afrika – Å reise på safari i Afrika burde være på toppen av alle bucketlister. Safari er en fantastisk opplevelse og en unik måte å oppleve det ville dyrelivet og den spektakulære natur. Safari handler om “The Big Five”, men ofte kan det være like så fascinerende å se en liten kameleon eller få forklart samspillet i naturen.

2. Togtur med Rovos Rail. Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog og er en fantastisk måte å oppleve det afrikanske landskapet på. Her er togreisen selve opplevelsen. Toget besøker blant annet Pretoria, Durban, Cape Town og Victoria Falls.

Se våre reiseforslag med Rovos Rail:

3. Fly helikopter over Victoria Fallene. Turen  kalles som regel “Englenes helikopter tur”! På lokalspråket heter fossen “Mosi-oa-Tunya”, som betyr «røyken som tordner». Victoria Fallene ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Fossen er på sitt største på slutten av regntiden i mars/april.

4. Strikk-hopp fra Blaukrans Bridge. Dette er Afrikas høyeste bro og et av verdens høyeste strikk-hopp (216 meter). Bloukrans Bridge ligger i området langs Garden Route.

 

 

5. Dykk med hvithai. Burdykking med hvithai er en helt unik opplevelse og en fantastisk mulighet til å komme tett på verdens største rovfisk!

6. Spill golf på Leopard Creek Golf Estate i Kruger Nasjonalpark. Utsikten og beliggenheten blir ikke mer spesiell enn på Leopard Creek Golf Estate. Banen er rangert som nr. 1 i Sør-Afrika og en av de beste i verden. Kanskje du til og med får øye på en sjiraff eller andre safari-dyr. 

7. Spaser opp Table Mountain. Ta gondolen eller gå opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til 1470 ulike plantearter. Det majestetiske fjellet ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011 og byr på en fantastisk utsikt over byen.

8. Opplev ørken i Namibia. Namibia er landet med de høye røde sanddynene, fascinerende ørkenlandskap, frodige naturreservater og spennende dyreliv. En hobbyfotograf sitt paradis!

9. Opplev soloppgangen i en luftballong. Den Afrikanske soloppgangen og solnedgangen er helt spesiell. Å oppleve den fra luftballong er en spektakulær opplevelse.

10. Kjør Garden Route. Garden Route er en 300 kilometers strekningen langs kysten fra Mossel Bay til Storms River. Navnet kommer fra den frodige naturen, den grønne vegetasjonen og de mange lagunene som finnes på denne strekningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
11. Ta vintrikken i Franschhoek. “The Franschhoek Wine Tram – hop-on, hop-off-tour” er en av de beste måtene å oppleve Franschhoek dalen på. Nydelige vingårder, spektakulært landskap, gjestfrihet, måltider i verdensklasse, gode viner og 300 års historie.

12. Bli med på guidet tur i Soweto. Like utenfor Johannesburg ligger Soweto, den største svarte ”townshipen” i landet. Soweto er et symbol på afrikansk motstand mot apartheidsystemet. Her er også den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobels fredsprisvinnere.

13. Sitt i mokoro nedover elvene i Okavango Delta. Mokoro er type tradisjonell kano som ofte brukes på safari i Okavango Delta. Safari i mokoro gir et helt annet perspektiv på natur og dyreliv. Dette er en unik måte å oppleve Botswana på.

14. Snorkling/dykking i korallrev utenfor Mosambik. Kysten langs Mosambik byr på hvite strender og noen av Afrikas mest unike korallrev. Her er det ypperlig å snorkle/dykke. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. Spis på en av Sør-Afrikas beste restauranter. Sør-Afrika er kjent for flere fantastiske restauranter. The Test Kitchen og The Restaurant at Waterkloof er av de mest populære, men vanskelige å få reservert bord på. Vi forsøker gjerne, og kommer også gjerne med andre gode forslag.   

16. Besøk Kapp-halvøya og se de spesielle Kapp-pingvinene. En guidet tur til Kapp-halvøya tar deg med til Kapp Det Gode Håp, Chapmans Peak og til Simon’s Town for å se de spesielle Kapp-pingvinene.

17. Stjernekikking i Sør-Afrika. “Stargazing” eller stjernekikking er en populær aktivitet i Sør-Afrika. Fra denne siden av kloden ser stjernehimmelen helt annerledes ut.

18. Menneskehetens-vugge, Cradle of Humankind. Lyst til å besøke menneskehetens-vugge? Dette verdensarv-området ligger i Sør-Afrika, nordvest for Johannesburg. Området omfatter 474 km² og inneholder flere kalksteins-grotter og er hjemmet til cirka 40 % av våre menneskelige forfedre!

19. Skilpaddeklekking ved Thonga. Opplev den årlige skilpaddeklekkingen ved kysten av det Indiske hav. Hvert år i perioden november til februar kommer de store leadtherback og loggerhead skilpaddene opp på stranden for å grave ned sine egg. Mot sluttem av sesongen vil du også kunne se de nyklekkede skilpadde-babyene kjempe seg frem til havet.

Med dette håper vi du har fått litt inspirasjon til reisene i 2019. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker mer informasjon om destinasjoner, opplevelser, aktiviteter eller reiser. Ha et riktig godt reiseår!

LES OGSÅ:

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)