fbpx

20 DESTINASJONER FOR 2020

Skrevet av: Eivind Stigen Holter. Publisert: 30.01.2020

Her er 20 fantastiske Afrika-destinasjoner for 2020!
Har du besøkt noen av disse destinasjonene eller drømmer du om å besøke noen av dem neste gang?

1. Okavango Delta, Botswana, er verdens største innlandsdelta og regnes som den ultimate safaridestinasjon. Å oppleve dyrelivet fra mokorobåter (uthult trestamme), er helt unikt!

2. Sossusvlei, Namibia, er et ørkenområdet i den sørlige delen av Namib nasjonalpark. Området er kjent for sine høye, røde sanddyner.

3. Cape Town er regnet som en av verdens vakreste storbyer. Med Table Mountain som kulisse ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Det er mye å oppleve i Cape Town og omegn, som vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.

4. Victoria Falls er en spektakulær naturopplevelse. På lokalspråket kalles fossen for “Mosi-oa- Tunya”  – ”Røyken som tordner”.

5. Sabi Sands er et privat viltreservat som grenser til Kruger nasjonalpark (ingen gjerder). Her er det flere eksklusive lodger og et fantastisk dyreliv. Dette er virkelig stedet å dra for å se den uoppnåelige leoparden og de andre fem store.

 

 

 

 

 

 

 

6. Franschhoek er et vindistrikt utenfor Cape Town. Området er verdenskjent for utsøkt vinproduksjon og gode restauranter. I tillegg er det en rekke spennende kunstgallerier og forretninger som selger antikviteter.

7. Hwange nasjonalpark i Zimbabwe er fortsatt en uoppdaget perle med et utrolig variert og spennende dyreliv. Mens Kruger har 1,2 millioner besøkende i året har Hwange beskjedne 40 000. Dermed er det mulig å oppleve en av Afrikas flotteste safariparker uten å møte en eneste safaribil! Dette er det ville Afrika på sitt beste!

8. Lake Malawi er en bortgjemt perle i hjerte av Afrika. Her blir du møtt av smil og varme fra lokalbefolkningen og innsjøen er som et krystallklart akvarium.

9. KwaZulu-Natal er provinsen som har alt. De stolte zuluene er kjent for flott kunst og en krigersk historie. Du har kanskje hørt om Shaka, zuluhøvdingen som ble sammenliknet med Napoleon for sin smarte krigføring mot engelskmennene. Provinsen består også av en rekke unike naturreservater, blant annet rundt Hluhluwe og iSimangaliso.

10. Eswatini er et lite kongedømmet på grensen mellom Sør-Afrika og Mosambik. Dette lille landet byr på rik kultur, spennede natur og dyreopplevelser. Eswatini ble faktisk kåret som nr. 5 på Lonely Planet sin kåring over “Best in Travel 2020 – Top Countries”.

11. South Luangwa i Zambia, er en av de flotteste nasjonalparkene i Afrika, med et fantastisk rikt dyreliv og storslått landskap. Her er de spesielt kjent for unike gå-safarier. Dette er det ville Afrika på sitt beste! Flere av campene vi bruker her blir satt opp på sesongbasis og etterlater liten innvirkning på naturen.

12. Chobe nasjonalpark byr på fantastiske safarimulighete, med over 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter. Her kan dere være med på safari i bil eller på elven. Båtcruise langs Chobe-elven sies å være en av de flotteste måtene å se afrikas ville dyr og natur på. Chobe består av mer enn 50 000 elefanter.

 

 

 

 

 

 

 

 

13. Anvil Bay i Mosambik er en unik strandlodge og en destinasjon i seg selv. Med beliggenhet på stranden er dette virkelig barfotluksus på sitt beste! Tilbring dagene på stranden, bli med på fisketurer, dra ut på snorkling eller dykk i det Indiske hav og få med deg kjemeskilpaddene som kommer opp på stranden for å legge egg i perioden november – februar.

14. Drakensberg er en høy fjellkjede som går gjennom Sør-Afrika og grenser til fjellandet Lesotho. Her er toppene på over 3400 meter høyde. Her venter spektakulære fotturer.

15. Bazaruto Archipelago er en idyllisk øygruppe i Mosambik. Her venter endeløse hvite strender og krystallklart hav. Bazaruto er et av Afrikas fremste reisemål for sportsdykkere og strandløver.

16. Kilimanjaro. Kilimanjaro ligger nord-øst i Tanzania og er verdens høyeste frittstående fjell. Å bestige Kilimanjaro er en drøm for mange og følelsen av å nå toppen er ubeskrivelig!

17. Hermanus er “hovedstaden” for hvaltitting i Sør-Afrika. I perioden juli til desember kommer hvalene inn til Hermanus før de drar videre til Mosambik

18. Kruger nasjonalpark er en av Sør-Afrika mest besøkte destinasjoner. Kruger er hjem til ”Big Five” og en rekke andre dyr og fugler. I Kruger kan hvem som helst kjøre på safari, men vi anbefaler å gjøre safarien din med en profesjonell safariguide og å overnatte på en lodge som har sin egen private konsesesjon, alstå sitt eget område av parken hvor kun lodgen kan kjøre.

 

 

 

 

 

 

 

 

19. Lesotho kalles “himmelens kongerike” og er det eneste landet i verden hvor hele arealet ligger over 1000 meter over havet. Sani Pass er et kjent fjellpass mellom Sør-Afrika og lesotho og her finner du blant annet verden høueste pub

20. Durban blir regnet som Sør-Afrikas kulturhovedstad og er en smeltedigel av afrikansk, europeisk og asiatisk kultur. Her finner du den største andelen av indere utenfor India, og de preger byen: verdens største kryddermarked. Her er også det største naturmedisinmarkedet i Afrika, der lokale medisinmenn selger sine urter.  For ikke å glemme  ”The Golden Mile”, den populære sandstranden som skiller sentrum av Durban. Indiahavet holder over 20 grader, også om vinteren

Med dette håper vi du har fått litt inspirasjon til reisene i 2020 eller 2021. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker mer informasjon om destinasjoner, opplevelser, aktiviteter eller reiser. Ha et riktig godt reiseår!

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)