fbpx

20 OPPLEVELSER FOR 2020

Skrevet av: Eivind Stigen Holter. Publisert: 18.12.2019

Her er 20 spennende opplevelser i Afrika som passer perfekt for deg i året som kommer. Riktig godt nytt reiseår!

1. Safari i Afrika – Å reise på safari i Afrika burde være på toppen av alle bucketlister. Safari er en fantastisk opplevelse og en unik måte å oppleve det ville dyrelivet og den spektakulære naturen. Safari handler ofte om “The Big Five”, men ofte kan det være like så fascinerende å se en liten kameleon eller få forklart samspillet i naturen.

2. Victoriafallene. På lokalspråket heter fossen “Mosi-oa-Tunya”, som betyr «røyken som tordner». Victoria Fallene ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Fossen er på sitt største på slutten av regntiden i mars/april.

3. Sanddynene i Namibia. Namibia er landet med de røde sanddynene, fascinerende ørkenlandskap, frodige naturreservater og annerledes dyreliv. En hobbyfotograf sitt paradis!

4. Vinland. Opplev vindistriktet utenfor Cape Town. Her finner du nydelige vingårder, spektakulært landskap, gjestfrihet, måltider i verdensklasse, gode viner og 300 års historie

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Togtur med Rovos Rail. Rovos Rail er verdens mest luksuriøse tog og er en fantastisk måte å oppleve det afrikanske landskapet på. Her er togreisen selve opplevelsen. Toget besøker blant annet Pretoria, Durban, Cape Town og Victoria Falls.

6. Besøk Kapp-halvøya og se de spesielle Kapp-pingvinene. En guidet tur til Kapp-halvøya tar deg med til Kapp Det Gode Håp, Chapmans Peak og til Simon’s Town for å se de spesielle Kapp-pingvinene.

7. Fottur i Drakensberg. Fotturer i de mektige Drakensberg-fjellene er helt unik. Her finnes det mange turmuligheter og stier med ulike vanskelighetsgrader og lengder. Landskapet er dramatisk og frodig.

8. Mokoro i Okavango Delta. Mokoro er type tradisjonell kano som ofte brukes på safari i Okavango Delta. Safari i mokoro gir et helt annet perspektiv på natur og dyreliv. Dette er en unik måte å oppleve Botswana på.

9. Table Mountain. Ta gondolen eller gå opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til 1470 ulike plantearter. Det majestetiske fjellet ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011 og byr på en fantastisk utsikt over byen.

10. Dykk med hvithai. Burdykking med hvithai er en helt unik opplevelse og en fantastisk mulighet til å komme tett på verdens største rovfisk!

 

 

 

 

 

 

 

 

11. Skilpaddeklekking ved Thonga. Opplev den årlige skilpaddeklekkingen ved kysten av det Indiske hav. Hvert år i perioden november til februar kommer de store leatherback og loggerhead – skilpaddene opp på stranden for å grave ned sine egg. Mot slutten av sesongen vil du også kunne se de nyklekkede skilpadde-babyene kjempe seg frem til havet. En unik opplevelse!

12. Snorkling/dykking i korallrev. Kysten langs Mosambik og nord-øst i Sør-Afrika (ved Thonga og Sodwana) byr på noen av Afrikas mest unike korallrev. Her er det ypperlige forhold for snorkling og dykking.

13. Guidet tur i Soweto. Like utenfor Johannesburg ligger Soweto, den største svarte ”townshipen” i Sør-Afrika. Soweto er et symbol på afrikansk motstand mot apartheidsystemet. Her er også den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobels fredsprisvinnere. En guidet tur her er både lærerikt og annerledes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14. Spis på en av Sør-Afrikas beste restauranter. Sør-Afrika er kjent for flere fantastiske restauranter. The Test Kitchen og The Restaurant at Waterkloof er av de mest populære, men vanskelige å få reservert bord på. Vi forsøker gjerne, og kommer også gjerne med andre gode forslag. 

15. Spill golf på Leopard Creek Golf Estate i Kruger Nasjonalpark. Utsikten og beliggenheten blir ikke mer spesiell enn på Leopard Creek Golf Estate. Banen er rangert som nr. 1 i Sør-Afrika og en av de beste i verden. Kanskje du til og med får øye på en sjiraff eller andre safari-dyr. 

16. Menneskehetens-vugge, Cradle of Humankind. Lyst til å besøke menneskehetens-vugge? Dette verdensarv-området ligger i Sør-Afrika, nordvest for Johannesburg. Området omfatter 474 km² og inneholder flere kalksteins-grotter og er hjemmet til cirka 40 % av våre menneskelige forfedre!

17. Kjør Garden Route. Garden Route er en 300 kilometers lang strekningen langs kysten fra Mossel Bay til Storms River. Navnet kommer fra den frodige naturen, den grønne vegetasjonen og de mange lagunene som finnes på denne strekningen.

18. Strikk-hopp fra Blaukrans Bridge. Dette er Afrikas høyeste bro og et av verdens høyeste strikk-hopp (216 meter). Bloukrans Bridge ligger i området langs Garden Route.

19. Elefantene i Mana Pools. I Mana Pools, Zimbabwe, er det vanlig å se elefantene løfte seg opp på to ben for å få tak i fruktene fra de høyeste greinene på treet. Området er relativt ukjent for turister, men et utrolig naturskjønt og kjent blant hobbyfotografer!

20. Bestig Kilimanjaro. Kilimanjaro ligger nord-øst i Tanzania og er verdens høyeste frittsående fjell. Å bestige Kilimanjaro er en drøm for mange og følelsen av å nå toppen er ubeskrivelig!

 

 

 

 

Med dette håper vi du har fått litt inspirasjon til reisene i 2020. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker mer informasjon om destinasjoner, opplevelser, aktiviteter eller reiser. Ha et riktig godt reiseår!

LES OGSÅ:

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)