fbpx

20 GLADNYHETER FRA AFRIKA

Skrevet av: Eivind Stigen Holter. Publisert: 30.01.2020

Med alt som skjer i verden nå, trenger vi noen gode nyheter i hverdagen også. En gode ferie skal være full av nytelse og opplevelser. Nedenfor har vi samlet 20 gladnyheter fra Afrika å starte det nye tiåret med!

1. Brusende Victoriafall. I desember var det mye snakk om at de mektige fossefallene var helt uttørket. Nå etter det årlige regnfallet, bruser de fantastiske fossefallene igjen!

2. Enda enklere å reise til Sør-Afrika. Fra og med november 2019 har Sør-Afrika løftet på kravet om fødselsattest for barn under 18 år ved innreise. Det betyr at barn under 18 år, kun trenger gyldig pass ved innreise. Visum fås ved innreise.

3. Tre golfbaner på toppliste for 2020. Sør-Afrika er en fantastisk destinasjon for golf-entusiaster. Nylig lanserte anerkjente Golfscapeen liste over verdens 100 beste golfbaner i verden og tre av banene på topp 30 listen ligger i Sør-Afrika. Disse tre golfbanene er Fancourt, Leopard Creek og Royal Johannesburg & Kensington.

4. “Ikke ta på meg”. SATSA (den Sør-Afrikanske turistforeningen) annonserte nylig helt nye retningslinjer som vil forby all form for interaksjon mellom mennesker og ville dyr i Sør-Afrika. Aktiviteter som innvolverer klapping /berøring av ville dyr, trening av dyr for at de skal kunne gå med mennesker eller ridning på dyr som elefanter og struts, skal forbys

 

 

 

 

 

 

 

5. Eswatini – BEST IN TRAVEL 2020. Det lille kongedømmet Eswatini ble kåret som nr. 5 på Lonely Planet sin kåring over “Best in Travel 2020 – Top Countries”. Landet har en rik kultur og flere flotte naturreservater.

6. Utsøkt mat. Sør-Afrika er kjent for utsøkt mat og vin. Restauranten, Test Kitchen, i Cape Town ble nr. 44 på listen over verdens beste restauranter i 2019.

7. Topp-destinasjon på Instagram! Kruger nasjonalpark er nr. 7 på mest fotograferte nasjonalparker på Instagram. Serengeti og Kilimanjaro er rangert som nr. 13 og 14.

8. Cape Town kåret til “best city in the world”.  Flere enn 39 000 av Telegraph sin lesere kåret Cape Town som verden beste by. Vancouver og Kyoto kom på plassene bak.

Les også: 10 tips om Cape Town

9. Vinproduksjon i Sør-Afrika! Sør-Afrika var i 2019 verdens 9. største vinprodusenten, med over 2 800 vingårder!

10. Reddet albino-elefant i Sør-Afrika. En sjelden blå-øyet albino-elefant ble reddet fra en snare. Elefanten ble sent til Sør-Afrikas første elefant-barnehjem, HERD(Hoedspruit Elephant Rehabilitation and Development) og skal etter forholdene ha det bra.

11. Kalahari ørkenen på National Geographic’s liste. Kalahari, mellom Sør-Afrika og Botswana, er på National Geographic sin nye list over destinasjoner å reise til i 2020.

12. Botswana på safaritopp! Botswana beholder sin topp- posisjon som Afrikas beste safari-destinasjon! Rangeringen er basert på meninger fra eksperter og reisende! Se hele rangeringen her

Reiseforslag: Den ultimate safrien i Botswana

13. Mosambik blir mer tilgjengelig. Med flere flyavganger og bedre veier er Mosambik spådd som en voksende turistdestinasjon. Mosambik er blant annet den perfekte destinasjonen for bryllupsreisende med sine langstrakte og eksotiske strender. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Albino-elefant reddet i Kruger. FOTO 📸:  @HERD_Elephants

14. Verdens vakreste pir.“Umhlanga pier” i Durban er kåret av CNN til verdens vakreste i sitt slag. Vi anbefaler alle som reiser til Durban å ta en tur hit for se den Afrikanske soloppgangen.

15. En regnbuenasjon på flere måter. Sør Afrika ble rangert som det 15. tryggeste landet å reise til for LHBT-reisende.

16. Forbud mot plast. 16 land i Afrika har innført skatter eller fullstendig forbud mot plastikk.

17. Durban med grønn-kåring. Durban kåret til den mest grønne byen i verden. Durban vant på grunn av sine mange grønne lunger og gode miljøtiltak. Se hele listen kåringen her

18. Overnatting i verdensklasse. Singita Lebombo Lodge, i Kruger nasjonalpark, ble kåret til den femte beste hotellet/lodgen i verden ifølge Matador Network’s ‘25 most spectacular hotels in the world: 2020″.

19. Mer enn 20 år med GET Africa! Vi feierer 21 år med en en kopi av jubileumsreisen. Denne reisen er en kombinasjon av våre favoritter i Zululand, “Big Five”-safari og Oyster Box i Durban. Les mer om reisetilbudet her …

20. Rimelig ferie i Cape Town. Cape Town er regnet som en av verdens vakreste storbyer, men ble også nylig kåret til den 20. rimeligste storbyen i verden. Med Table Mountain som kulisse ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”.

Med dette håper vi du har fått en positiv start på 2020 og litt reiseinspirasjon til tiåret som kommer! Ta gjerne kontakt hvis du ønsker mer informasjon om destinasjoner, opplevelser, aktiviteter eller reiser. 

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)