fbpx

REIS MILJØBEVISST I AFRIKA

Skrevet av: Eivind Stigen Holter. Publisert: 30.05.2019

Å fly til Afrika fra Europa er ikke særlig miljøvennlig, men det er likevel mange måter du kan reise mer miljøbevisst i Afrika. Dette blogginnlegget handler om hvordan du kan være miljøvennlig på reise i Afrika.

Tanzania har innført et av verdens strengeste forbud mot plastposer fra 1. juni. Ved innreise til landet vil turisters bagasje bli sjekket for plastposer. All import, eksport, produksjon, oppbevaring, salg, og bruk av plastposer forbys. Ett unntak er for mindre, låsbare plastboser som ofte brukes av turister til kremer og lignende.

I flere år har Afrikanske land ledet an med diverse forbud mot palstposer. Både Rwanda og Kenya har slike forbud mot palstposer ved innreise. I følge en FN-rapport gjort i fjor viste det seg at 127 land har innført forbud mot pastposer eller innført en skatt på posene. Av verdensdelene leder Afrika an når det gjelder slike forbud. Hele 31 av verdensdelens 54 land har i dag en form for plastforbud.

Afrikanske land med dårlig ordninger for gjenvinning lider særlig med bruken av palstposer. Brenning av plast kan føre til alvorlige helseskader i følge en ny FN-rapport og plasten i hav og natur truer det bilogiske mangfoldet.

 

 

Det er er flere måter å reise mer miljøvennlig:

 

  • Velg miljøbeviste lodger/hoteller: Flere og flere safarilodger/hoteller er opptatt av å kutte sine utslipp og bidra til et positivt miljø. Spør oss gjerne om miljøvennlige lodger/hoteller når du bestiller med oss…
  • Unngå unødvendig plastikk på reisen: Safarilodgene til andBeyond har for eksempel gått over til glassflasker på 90 % av sine lodger, fjernet alle plastsugerør. Desert & Delta i Botswana bruker blant annet solenergi for å drive sine safari-båter.
  • Bli lenger når du først reiser: Å reise sjeldnere, men bli lenger når man først drar er et av de mest miljøvennlige tiltakene man kan gjøre som reisende.
  • Reis saktere: Har du muligheten til å reise med tog fremfor fly? Rovos Rail er for eksempel en enestående måte å oppleve Afrika og og forflytte seg på en mer miljøvennlig måte.
  • Pakk lettere

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)