fbpx

SAFARI-ORDBOKA

Skrevet av: Eivind Stigen Holter. Publisert: 03.12.2018
Skal du på safari i Afrika? Da må du lære deg disse uttrykkene først. Her er forklaringen på noen av de vanligste ord og uttrykkene som du vil møte på safari i Afrika.
Har du noen gang vært på safari og lurt på hva alle disse uttrykkene og forkortelsene egentlig betyr? Vi har laget en liten ordbok nettopp for disse frasene slik så du kan briljere neste gang.

 

  • «Bush» – Betegnelse på den afrikanske villmarken. Bush-en kan brukes om både savanner, sletter, nasjonalparker, viltreservat og andre naturområder.
  • «The Big five» – Eller «de fem store» er en fellesbetegnelse på løve, elefant, bøffel, neshornleopard. Denne grupperingen kommer opprinnelig fra de tradisjonelle jegerne. Betegnelsen ble brukt om de vanskeligste dyrene å jakte på til fots. I dag brukes begrepet hyppig om de mest populære dyrene å se på safari.
  • «The Small Five» – Eller «de små fem» er et motsvar til «De Fem Store». Alle de små dyrene deler navn med de store; maurløve, elefantspissmus, bøffelvever, neshornbille og leopardskilpadde.
  • “Lodge” – En «safari lodge» er betegnelsen på et type overnattingssted som ligger i et safari-område. Lodger i Afrika har ofte sitte eget afrikanske særpreg. Normalt er måltider og aktiviteter inkludert på slike steder.
  • “Gamedrive” – Dette er det engelske ordet for safari. Vi sier som regel at man drar ut på gamedrives om morgenen eller på ettermiddagen ettersom det er da dyrene er mest aktive. Noen lodger tilbyr også night drives, hvor man kjører ut på safari  etter mørket har senket seg, eller game walk/walking safari, som er safari til fots.
  • “Sundowner” – Når man stopper safari-bilen for å se på den vakre afrikanske solnedgangen, og nyter noe å drikke og snacks. En ettermiddagssafari avsluttes som regel med en «sundowner» ute bushen eller på campen.
LES OGSÅ:

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)