fbpx

OM BOTSWANA

Botswana er uten tvil kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner. Opplev de store løvene i Kalahari-ørkenen og elefantene i Okavango-deltaet.

Bli med til gjestfrie og vakre Botswana. Her venter safariopplevelser i storslått og variert landskap. Botswana er et paradis for naturelskere og har trolig Afrikas største gjenværende bestand av savannedyr.

LES VÅR BOTSWANA-SPESIAL … Her forteller vi deg alt du trenger å vite om Botswana. 

Landet byr på kontraster fra Kalahariørkenen, som dekker en tredjedel av Botswanas landområde, til verdens største innlandsdelta, Okavangodeltaet. Hvert år strømmer vann fra høylandet i Angola inn over Kalahariørkenen og skaper et tropisk delta. Det er her man finner de største konsentrasjonene av dyr; store flokker av elefant og bøffel, løver, hyener, geparder, leoparder, villhunder og antiloper – for å nevne noen. Å oppleve Botswanas varierte dyreliv i mokorobåter (uthult trestamme) i det vakre deltaet, er unikt.

Landet er oppkalt etter sin største etniske gruppe, tswanaene. De fleste snakker godt engelsk. Landet ble frigjort i 1966 og har et stabilt demokratisk styre.

Botswana er en av de flotteste safaridestinasjonene i Afrika. Store områder er avsatt til nasjonalparker, og antall besøkende begrenses for å beskytte miljøet. Det gjør at dere får oppleve en urørt og uforstyrret villmark. Lodgene vi bruker er av høy standard og holder en profil som beskytter både miljøet og menneskene som bor der. De mest kjente reisemålene er Moremi Game Reserve i Okavangodeltaet og Chobe National Park.

REISEFORSLAG MED BOTSWANA:

– Botswana: Den ultimate safarien

– Safari i Botswana

– Victoria Falls og Botswana

– Fire land på ni dager 

Reise til Botswana?

14 + 5 =

Gaborone

2 millioner

Du trenger ikke å søke om visum til på forhånd. Det er ikke visumplikt for norske statsborgere. Dette blir gitt ved innreise – vanlig turistvisum inntil 3 månder – koster ikke noe. I passet må det være minst to blanke sider ved innreise og det må være gyldig i minst 6 mnd etter utreisedato fra Botswana.

Pula (BWP). 100 NOK = 88 BWP. Men man betaler i USD. Anbefaler å veksle i USD, 5,10 og 20 USD-sedler til tipsing

Det offesielle språket i Botswana er engelsk, men setswana har status som “nasjonalspråk” og snakkes blant lokale

Botswana regnes som en helårs-destinasjon, men sesongene kan by på ulike opplevelser. November til mars regnes som regntid. Mange camper i Okavango-deltaet stenges på denne tiden som kalles den grønne tiden. Juni til oktober regnes som den tørre perioden. Da er det høyeste tetthet av dyr i Okavango-deltatet. Dette er generelt høysesong for de fleste safaridestinasjoner i Botswana og mye dyr.

 

 

 

 

 

 

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)