fbpx

OM KILIMANJARO

Kilimanjaro er verdens høyeste frittstående fjell. Å bestige Kilimanjaro er en drøm for mange. Gleden du føler når du står på toppen er ubeskrivelig!

Kilimanjaro ligger nordøst i Tanzania og har tre utdødde vulkaner: Shira i vest på 3.962 meter, Mawenzi i øst på 5.149 meter og Kibo med Uhuru Peak på 5.895 meter, det høyeste punktet i Afrika. Muntlig historie forteller at vulkanen var aktiv for 150–200 år siden, og Kibo-krateret slipper ennå ut gasser. Navnet Kilimanjaro er et mysterium i seg selv. Det sies at det kan bety Mountain of Light, Mountain of Greatness eller Mountain of Caravans, men dette er ikke sikkert. Ikke en gang det lokale folket, Wachagga, har et navn for hele fjellet, kun Kipoo (Kibo). Det er den kjente fjelltoppen med snø på; toppen av Afrika.

Isbreen på Kilimanjaro har krympet siden begynnelsen av det tjuende århundre, og forsvinner trolig helt innen 2020-2050. Dette forklares dels med global oppvarming, men avskoging er også en viktig faktor. Fjellets økosystem er av stor betydning for nomadefolket masaiene, som trenger de høye gresslettene som beite for kveget, og for de jorddyrkende chaggaene i sør og øst, som driver et stadig mer intensivt jordbruk.

Kilimanjaro ligger som de fleste andre høye fjellene i Afrika i nærheten av Riftdalen. Etter at fjellets eksistens ble bekreftet av den tyske misjonæren Johannes Rebmann i 1848, har Kilimanjaro tiltrukket seg mange oppdagelsesreisende.

Med unntak av Mawenzi, er fjellet ikke vanskelig å bestige. Utfordringen er høyden. Man må bruke god tid til akklimatisering for å redusere risikoen for høydesyke. De tre enkleste rutene, Marangu, Rongai og Machame kan gås av alle med normal fysikk og helse og krever ingen erfaring fra fjellklatring. På grunn av den spesielle kombinasjonen av høyde og nærhet til ekvator, opplever du nesten alle klimasoner og værtyper på vei til toppen.

Kilimanjaro ligger i North East Tanzania . Fjellet har tre utdødde vulkaner ; Shira 3962m , Mawenzi 5149m og Kibo med Uhuru Peak 5895m . Fjellet kan kun bestiges med en lisensiert guide. Den eneste realistiske måten å organisere en tur til Kilimanjaro er gjennom et reiseselskap.
Tanzanian Shilling

Reise til Kilimanjaro?

4 + 13 =

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)