fbpx

OM MOSAMBIK

Vakre Mosambik byr på magiske sydhavsøyer med praktfulle strender og supre forhold for dykking. En perfekt avslutning etter safariopplevelsen i Sør-Afrika.

Vakre Mosambik er blant Afrikas mest spennende reisemål; uberørt natur og tropiske strender med supre forhold for dykking. En safariopplevelse i Sør-Afrika kan gjerne kombineres med en strandferie i Mosambik. Vi anbefaler fly fra Krüger eller Johannesburg til Vilanculos og videre til en lodge i den idylliske øygruppen Bazaruto Archipelago. Dette er en beskyttet nasjonalpark uten veier, butikker eller turistattraksjoner; et paradis! Vi anbefaler også en dagstur, eventuelt med en overnatting i hovedstaden Maputo, bare to timers kjøring fra Kruger og Sør-Afrika. Her kan du vandre gjennom fargerike markeder, nyte ferske scampi til lunsj og lytte til kul, levende musikk. Her er du virkelig i en pulserende afrikansk by.

BAZARUTO ARCHIPELAGO
Det som først og fremst trekker folk til Mosambik er landets imponerende 2000 km lange kystlinje med fantastiske strender og en rekke muligheter for spennende aktiviteter. Den idylliske øygruppen Bazaruto Archipelago er absolutt verdt et besøk. Beliggende 400 km nord for Tofo er dette en beskyttet nasjonalpark uten veier, butikker eller turistattraksjoner. Et paradis med fantastisk vakker natur. Det er i dette området vi anbefaler de tre lodgene: Anatara, Azura og Bazaruto.

ANATARA (fem-stjerners)
Bazaruto er den største øya i arkipelet av samme navn, et av Afrikas fremste reisemål for sportdykkere og strandløver. Øya er omlag 3 mil lang og det er to lodger på hele øya (2 mil fra Anantara til neste lodge). Her kan man oppleve over 100 korallarter, tusenvis av tropiske fiskeslag, fem ulike delfinarter, fire hvalarter og hai. Man kan også se alle de fem marine skilpaddeartene og den største bestanden av den sjeldne dugongen (sjøku) på hele den afrikanske østkysten. Anantara er det perfekte feriestedet for barnefamilier, nygifte og andre som vil oppleve tropeklima, uberørt landskap og mange ulike aktiviteter.

Anantara Bazaruto Island Resort & Spa tilbyr behagelig luksus i verdensklasse. Alle villaene er luksuriøse med alle moderne fasiliteter. Resorten er nydelig med to svømmebasseng, to restauranter (mange kvelder dekker de imidlertid bord på stranden), nydelig mat, fantastisk spa med utsikt over hele bukten (den flotteste vi har sett) og ikke minst hyggelig betjening. Lodgen tilbyr mange aktiviteter, som matkurs, tennis, volleyball, hesteridning, fugletitting, snorkling og dykking, sandboard, dypvannsfiske, ulike typer vannsport og mere til. Anantara er favoritten til GET Africa Travel.

AZURA LODGE (fem-stjerners)
Azura Lodge er uten tvil stedet for bryllupsreise! Etter å ha sjekket ut en rekke lodger i femstjernersklassen, fant vi Azura, som skiller seg ut på grunn av beliggenhet, valg av materialer, flott og spesiell design, eget svømmebasseng og en egen privat liten solhytte på stranden. Stedet ligger helt nord på Benguerra-øya med milevis av uberørte strender og kort vei til snorkling og fiske.

Azura er landets første luksuriøse øko-økonomiske rekreasjonssted, med 14 luksuriøse strandvillaer bygget av det lokale samfunnet og drevet i partnerskap med innbyggerne. Hver av villaene har privat svømmebasseng.

Tenk dere en uberørt øy, øde hvite sandstrender, gnistrende turkis sjø, svaiende palmer, solrike dager og stjernespekkede netter. Dette er Azura Mosambik!

BAZARUTO LODGE (fire-stjerners)
Helt nord på den 35 km lange øya Bazaruto finner vi Pestana Bazaruto Lodge, med 40 bungalower som ligger helt i vannkanten. Hyttene holder en god firestjerners standard. De ligger i en tropisk hage med utsikt over blått hav og hvite sandstrender så langt øyet rekker.

Deler av øya består av enorme sanddyner, kratt, gress og småskog. Ned mot strendene gror det tykke skoger av jerntrær, kokosnøttpalmer og cashewnøttetrær. Dyreartene du finner i havet er delfiner, sjøkuer, knølhval, havskilpadder. Bazaruto er et paradis for snorkling med krystallklart vann og en overflod av tropiske fisk, nesten som i et akvarium. Øyriket fortjener virkelig navnet det har fått; Perlen i Indiahavet.

Et godt og rimeligere alternativ for strandferien i Mosambik.

Maputo

27 millioner

Landet grenser til Sør-Afrika og Swaziland, Zimbabwe, Zambia, Malawi og Tanzania

Passet må ha en gyldighetstid på minst seks måneder etter innreise. Pass og visum må alltid medbringes. Nordmenn trenger visum til Mosambik. Dette kan fås ved grensestasjonene og gir oppholdstillatelse i 30 dager. Visum koster cirka 50 USD. Ikke alle flyplasser i Mosambik har minibank tilgjengelig så det er lurt å bære kontanter ved innreise.

Portugisisk (og noe engelsk).

South African Rand (ZAR), Amerikanske dollar (USD) eller Metical (MZN)

Mosambik har tropisk klima og kan besøkes hele året

Reise til Mosambik?

5 + 5 =

REISEFORSLAG MED MOSAMBIK:

– Kruger og Mosambik

– Bush and Beach

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)