fbpx

OM NAMIBIA

Landet med de høye røde sanddynene, fascinerende ørkenlandskap, frodige naturreservater og spennende dyreliv. Namibia må bare oppleves!

Med mer enn 300 soldager i året er Namibia et ettertraktet feriemål. Landet har navnet fra den store Namibørkenen som strekker seg langs hele kystlinjen mot Atlanterhavet. I Namibia finner man et rikt dyreliv og storslått natur. Landet er spesielt kjent for sine massive sanddyner mot en klar blå himmel. Namibia er nokså “uoppdaget” og er en perle for deg som vil gå utenom de typiske turistløypene. Her kan du dra på ørkensafari og lete etter de sky ørkenløvene og ørkenelefantene.

Namibia er tre ganger større enn Norge, men har bare litt over 2 millioner innbyggere. Kalahari i øst har et ekstremt klima, med tørke om vinteren (april-september) og voldsomme regnskyll om sommeren (oktober- mars). Da blir savannen omskapt til et nettverk av elver og innsjøer.

Fish River Canyon helt sør i Namibia er verdens nest største kløft etter Grand Canyon i USA. I vest ligger sanddynene ved Sossusvlei. Området er kjent for høye sanddyner og stjerneformede fjell. Fargene på sanddynene varierer fra svak aprikos til dyp rød, og står i sterk kontrast til de store hvite slettene ved foten av sanddynene.

Langs den røffe Atlanterhavskysten ligger den historiske oasen Swakopmund. Den gamle tyske kolonibyen ble grunnlagt i 1892, og har et rikt utvalg historiske bygninger. Den ligger som en oase mellom hav, ørken og sanddyner. Nordover langs kysten ligger Cape Cross og den kjente selkolonien med Cape Fur Seals og ”Skjelettkysten.” Videre nordøstover er vi i hjertet av Twyfelfontein Damaraland med landets eldste folkeslag.

Nordøst i Namibia er klimaet fuktigere, og her er det savanneskog. Dyrelivet er rikt, og det er her man finner den største gepardbestanden i verden. Namibia var det første landet i verden som innførte naturvern i grunnloven, og Etosha ble erklært verneområde allerede i 1907.

En reise til Namibia byr på opplevelser utenom det vanlige. Et opphold her kan kombineres med Sør-Afrika, Botswana og Victoriafallene

REISEFORSLAG MED NAMIBIA:

– Namibia med guide

– Rundreise i Namibia

– Fire land på ni dager

– Windhoek til Victoria Falls

Reise til Namibia?

9 + 13 =

Windhoek
2.3 millioner
Namibiske dollar NAD. 1 NAD = ca 0.60 NOK
Namibia ligger ut mot Atlanterhavet og grenser mot Angola, Zambia, Botswana og Sør-Afrika.

Trenger ikke søke om visum på forhånd. Dette blir gitt ved innreise – vanlig turistvisum inntil 3 måneder – og koster ikke noe. I passet må det være minst to blanke sider ved innreise og det må være gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.

Hovedspråket er engelsk. Men siden Namibia tidligere var tysk protektorat, er det også mange tyske navn. Afrikaans er også utbredt.

I tørre sentrale Namiba-ørkenen, kan sommer dagtemperaturer klatre til over 40 ° C , men kan falle til under frysepunktet i løpet av natten . Nedbør er tyngste i nordøst, som har et subtropisk klima . De nordlige og indre områder opplever “små regner ‘ mellom oktober og desember , mens hovedstormperiodenoppstår fra januar til april.

90 % av veinettet er grusvei. Disse er imildertid brede og i god stand. Man bør være oppmerksom på at det enkelte steder er som å kjøre på glattis, p.g.a løst veidekke. Man bør ha premium cover på leiebilen: Dvs dekker stensprut og dekkskader. Det er ikke uvanlig med punkteringer.

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)