Project Description

AKTIV FERIE I SØR-AFRIKA

Turen starter i Cape Town der dere bestiger Table Mountain og sykler dere i vinland. Reisen fortsetter til spektakulære Drakensberg og Cathedral Peak hvor dere kan begi dere ut på diverse fotturer. Den lengste og mest krevende på 9-10 timer går opp til 3004 moh. Reisen avsluttes med noen avslappende dager på safari før hjemreise fra Johannesburg.

DAG 1: CAPE TOWN

Ved ankomst Cape Town Int. flyplass vil dere bli møtt og kjørt til hotellet.

Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”.

DAG 2: CAPE TOWN

Guidet bytur til fots i om lag tre timer. Om det til tider kan bli ganske bratte stigninger, er ikke turen særlig krevende. Det beste er selvsagt utsikten man har fra toppen av Lions Head på 669 meter. Nyt utsikten over Cape Town, Atlanterhavet og Camps Bay. Utsikten mot Table Mountain kan man ikke unngå. Guidet bytur om ettermiddagen.

DAG 3: CAPE TOWN

Denne dagen kan dere besøke Kirstenbosch botaniske hage og få guidet fottur opp Table Mountain. Kirstenbosch er et UNESCO verneområde på grunn av sin artsrikdom, det er mer enn 5 000 arter av fynbos vegetasjon i området. Den blir kalt Afrikas vakreste hage.

DAG 4: CAPE TOWN

Dagen starter med en to timers kjøretur langs Kapp-halvøya til Kapp det Gode håp.

Vi kjører Chapmans Peak Drive som regnes som en av verdens vakreste kjøreturer.

DAG 5: SYKKELTUR I VINLAND

Dere skal oppleve det beste av sørafrikansk vin, på sykkel. Vi kjører til Stellenbosch, den eldste byen i landet. På en 15 km lang sykkeltur får dere det beste vinutvalget på vingårdene dere besøker.

Turen starter med en Welmoed smaking, etterfulgt av Spier og videre til Vredenheim hvor dere stopper for lunsj på Barrique og avslutter med en brandy.

Elin - Drakensberg - blogg

DAG 6-8: DRAKENSBERG

Etter frokost og utsjekk blir dere kjørt til flyplassen i Cape Town hvor dere flyr til Durban. Vi fortsetter mot Drakensberg den høye fjellkjeden som går gjennom hele Sør-Afrika. Her i KwaZulu-Natal, på grensen til fjellandet Lesotho, er fjellene opp til 3400 m høye. I området her kan dere trygt dra på fottur på egenhånd. Hotellet ligger rett inntil fjellene med en utrolig utsikt opp mot fjelltoppene. Fra hotellet går det mange flotte gangstier, den lengste opp Cathedral Peak på 3.004 moh (9-10 timers tur).

DAG 9-10: SAFARI

Det er tid for safari, og vi kjører til Nambiti viltreservat og Springbok Lodge. Reservatet er et vernet område med 22 000 mål uberørt, malaria-fri villmark. Reservatet er hjem til «The Big Five», elefant, løve, leopard, bøffel og neshorn. Gepard, flodhest og over 30 andre dyrearter er å finne her. Naturelskere vil nyte områdets biologiske mangfold.

DAG 11 : AVREISE

Etter en siste morgensafari og frokost setter vi kursen mot Johannesburg. Dere blir kjørt til flyplassen. Det er tid for hjemreise.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på [email protected]