AKTIV FERIE I SØR-AFRIKA

Turen starter i Cape Town der dere bestiger Table Mountain og sykler dere i vinland. Reisen fortsetter til spektakulære Drakensberg og Cathedral Peak hvor dere kan begi dere ut på diverse fotturer. Den lengste og mest krevende på 9-10 timer går opp til 3004 moh. Reisen avsluttes med noen spennende dager på safari i «big five»-reservat.

  • Destinasjon: Sør-Afrika

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Cape Town, sykle i vinland, fjellturer i Drakensberg og safari.

  • Prisnivå: medium

  • Passer for: alle

DAG 1: CAPE TOWN

Ved ankomst Cape Town Int. flyplass vil dere bli møtt og kjørt til hotellet.

Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”.

Cape Town - statue - thumbnails

DAG 2: CAPE TOWN

Guidet bytur til fots i om lag tre timer. Om det til tider kan bli ganske bratte stigninger, er ikke turen særlig krevende. Det beste er selvsagt utsikten man har fra toppen av Lions Head på 669 meter. Nyt utsikten over Cape Town, Atlanterhavet og Camps Bay. Utsikten mot Table Mountain kan man ikke unngå. Guidet bytur om ettermiddagen.

DAG 3: CAPE TOWN

Denne dagen kan dere besøke Kirstenbosch botaniske hage og få guidet fottur opp Table Mountain. Kirstenbosch er et UNESCO verneområde på grunn av sin artsrikdom, det er mer enn 5 000 arter av fynbos vegetasjon i området. Den blir kalt Afrikas vakreste hage.

Vinalnd

DAG 4: VINLAND

Turen går til vinområdet som omkranser Cape Town, landets eldste by, Stellenbosch. Nå er dere midt i Sør-Afrikas viktigste vinproduserende område med fantastisk landskap: mektige fjell og rader av vinranker så langt øyet ser. Her vrimler det av hyggelige vingårder, og restaurantene er blant de beste i landet. Overnatting på vingård eller gjestehus sentralt i Stellenbosch.
Bikes & Wine - Easy bike tours near me - thumb

DAG 5: SYKKELTUR I VINLAND

Dere skal oppleve det beste av sørafrikansk vin, på sykkel. På en 15 km lang sykkeltur får dere det beste vinutvalget på vingårdene dere besøker.

Turen starter for eksempel med en Welmoed smaking, etterfulgt av Spier og videre til Vredenheim hvor dere stopper for lunsj på Barrique og avslutter med en brandy.

Elin - Drakensberg - blogg

DAG 6-8: DRAKENSBERG

Etter frokost og utsjekk blir dere kjørt til flyplassen i Cape Town hvor dere flyr til Durban. Vi fortsetter mot Drakensberg den høye fjellkjeden som går gjennom hele Sør-Afrika. Her i KwaZulu-Natal, på grensen til fjellandet Lesotho, er fjellene opp til 3400 m høye. I området her kan dere trygt dra på fottur på egenhånd. Hotellet ligger rett inntil fjellene med en utrolig utsikt opp mot fjelltoppene. Fra hotellet går det mange flotte gangstier, den lengste opp Cathedral Peak på 3.004 moh (9-10 timers tur).

Elefant KZN - thumbnails

DAG 9: SAFARI

Det tid for å nyte rolige dager i den afrikanske villmarken. Dere flyr til Durban. Herfra går turen nordover hvor man finner noen spennende naturreservater. Her får dere oppleve vakker natur og et spennende dyreliv i et privat naturreservat med “The Big Five”: løve, elefant, neshorn, bøffel og leopard. Overnatting ved flott 5 stjernes lodge i luksuriøse telt/suiter. På varme sommerdager er det godt å kjøle seg ned i bassenget mellom safariene.

KZN - Amakhosi

DAG 10 : SAFARI

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen. Morgensolen skaper nydelig lys og stemning i bushen, og det er gode sjanser for å se dyr på denne tiden av døgnet.  Senere venter sunn og god «brunsj» på lodgen, etterfulgt av avslapning ved bassenge, før dere drar ut på safari igjen på ettermiddagen. Dagen avsluttes med middag under den afrikanske stjernehimmelen.
Airplain

DAG 11 : AVREISE

Etter en siste morgensafari og frokost setter vi kursen mot flyplassen. Det er tid for hjemreise.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com