BESTIG KILIMANJARO

Bli med til Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell!
Å bestige Kilimanjaro er en drøm for mange.

  • Destinasjon: Tanzania

  • Anbefalt tid å reise: hele året, utenom regntiden i november og mellom april-mai.

  • Høydepunkter: bestige Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro
    Eventuelt safari og Zanzibar etterpå.

  • Prisnivå: fra kr 27 800,- per person

  • Passer for: spreke og eventyrlystne gjester

DAG 1:

Ankomst Kilimanjaro flyplass. Kort transfer til Keys Hotel, Moshi for overnatting.

DAG 2:

Etter en tidlig frokost vil en seniorguide orientere om klatringen. Dere blir så kjørt til nasjonalparken Gate, nær Machame Village for å møte resten av guidene og bærerne. Etter at formaliteter ved Gate er fullført, begynner turen gjennom regnskogen. Denne delen av klatringen tar ca. seks timer. Ankomst Machame Hut (3.300 m) for natten.

DAG 3:

Avreise Machame Hut og kryssing av dalen. Dere klatrer opp fjellrygger og vandrer gjennom røsslyng. Det er en ganske bratt start etterfulgt av en time med harde motbakker, deretter ca. to timer i lettere terreng. Lunsj blir normalt inntatt her. Etter lunsj går dere vestover opp mot Shira-katedralen. Den siste delen av denne ruten er relativt flat og lett. Leiren på Shira Hut (3.800 m) ligger åpent og litt kaldt til. Dere kan oppleve regn eller sludd, og bakken og teltet vil trolig være frosset til på morgenen.

DAG 4:

Fra Shira fortsetter dere østover mot Kibo, forbi krysset med sirkulær rute og videre mot Lava Tower. Dere kommer til å gå i omtrent 4.500 m høyde rundt den sørlige siden av fjellet. Noen bratte seksjoner og daler gjennom et “månelandskap” og ganske bratt nedstigning til Baranco, en lang og ganske slitsom dag. Dette er en del av akklimatiseringen, dere går fra 3.800 m til 4500 m og overnatter på 3.940 m i Baranco Hut. Regn med nattefrost.

DAG 5:

Dagens første hinder er å komme over Baranco Wall, en 600 fots klippe. Det er ikke teknisk vanskelig å klatre over fjellet, men det er en lang og anstrengende tur. Etter dette blir klatringen enklere og ekstremt vakkert med fantastisk utsikt over klipper og bresprekker og spisse topper på venstre side. Ned til Karanga Valley for lunsj (3.900m).

DAG 6:

Denne dagen er det bare omlag tre timers gåing før dere er framme på Base camp, Barafu Hut (4.600 m). Dette er en langsom og tøff tur, for nå begynner luften å bli ganske tynn. Dette blir en kald dag, og dere vil passere skylaget. Dere tar kvelden tidlig, mulig med tre-fire timers søvn før dere vekkes ca. kl. 22:00 for å bruke natten opp til Uhuru Peak.

DAG 7:

Dere er på vei mot det høyeste punktet i Afrika – Uhuru Peak 5.895 m. Avmarsj rundt midnatt. Først en seks timers fottur i mørket opp til Stella Point (5.750 m), ankomst rundt soloppgang. Nå som bakken er frosset er det lettere å gå denne bratte delen. Ved daggry, fra Crater Rim, er robuste Mawenzi et spennende syn, med Kibo Saddle fortsatt i mørket under deg og Kraters isvegger truende foran deg. Utsikten er fantastisk, og det gjør hele turen verdt hvert trinn! Fortsett i en til to timer til Uhuru Peak langs de brede stiene ved kraterkanten, der dere kan se ned på de massive isbreene som skinner i morgenlyset. Det kan være ganske emosjonelt å komme til Uhuru, med belastningen av bestigningen bak deg og Afrika under deg! Etter en del fotografering på toppen, begynner en bratt, men naturskjønn nedstigning til Mweka (3.100 m). Vi stopper for en pause , får litt næring underveis og ankommer sent på ettermiddagen for overnatting

DAG 8:

Tre-fire timers nedstigning gjennom regnskogen til Mweka Gate. Her venter bilen. Transfer til Keys Hotel for en god og etterlengtet dusj og en kveld med feiring ved svømmebassenget.

DAG 9:

Turen ender denne morgenen etter full engelsk frokost. Deretter venter spennende dager i noen av Afrikas beste nasjonalparker, eller litt etterlengtet hvile på Zanzibars deilige strender.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com