BOTSWANA

Botswana er uten tvil kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner. Opplev de store løvene i Kalahari-ørkenen og elefantene i Okavango-deltaet.

Bli med til gjestfrie og vakre Botswana. Her venter safariopplevelser i storslått og variert landskap. Botswana er et paradis for naturelskere og har trolig Afrikas største gjenværende bestand av savannedyr.

Landet byr på kontraster fra Kalahariørkenen, som dekker en tredjedel av Botswanas landområde, til verdens største innlandsdelta, Okavangodeltaet. Hvert år strømmer vann fra høylandet i Angola inn over Kalahariørkenen og skaper et tropisk delta. Det er her man finner de største konsentrasjonene av dyr; store flokker av elefant og bøffel, løver, hyener, geparder, leoparder, villhunder og antiloper – for å nevne noen. Å oppleve Botswanas varierte dyreliv i mokorobåter (uthult trestamme) i det vakre deltaet, er unikt.

Landet er oppkalt etter sin største etniske gruppe, tswanaene. De fleste snakker godt engelsk. Landet ble frigjort i 1966 og har et stabilt demokratisk styre.

Botswana er en av de flotteste safaridestinasjonene i Afrika. Store områder er avsatt til nasjonalparker, og antall besøkende begrenses for å beskytte miljøet. Det gjør at dere får oppleve en urørt og uforstyrret villmark. Lodgene vi bruker er av høy standard og holder en profil som beskytter både miljøet og menneskene som bor der. De mest kjente reisemålene er Moremi Game Reserve i Okavangodeltaet og Chobe National Park.

  • Gaborone

  • 2,3 millioner

  • Du trenger ikke å søke om visum til på forhånd. Dette blir gitt vanlig turistvisum ved innreise for inntil 3 månder – det koster ikke noe. I passet må det være minst to blanke sider ved innreise og det må være gyldig i minst 6 mnd etter utreise.

  • Det offesielle språket i Botswana er engelsk, men setswana har status som “nasjonalspråk” og snakkes blant lokale

  • Pula (BWP). Som regel klan du også betale i USD.
    Anbefaler å veksle til 5, 10 og 20 USD-sedler for tipsing

  • Botswana regnes som en helårs-destinasjon, men sesongene kan by på ulike opplevelser. November til mars regnes som regntid, og kalles den grønne tiden. Juni til oktober regnes som den tørre perioden. Dette er den beste perioden for safari i Botswana og perioden med høyeste tetthet av dyr i Okavango-deltatet.

REISEFORSLAG MED BOTSWANA:

2022-09-05T13:41:57+00:00

VICTORIA FALLS OG BOTSWANA

Denne reisen starter ved de mektige fossefallene i Zimbabwe. Deretter går turen til Botswana, den ultimate safaridestinasjonen.

2023-08-18T08:46:15+00:00

SAFARI I BOTSWANA

Botswana er uten tvil kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner. Dere besøker både Okavango-deltaet og Chobe Nasjonalpark. Det vil garantert bli fantastiske safariopplevelser.

2022-12-15T11:35:08+00:00

DEN ULTIMATE SAFARIEN

Opplev grenseløs safari på eksklusive lodger i hjertet av Botswanas mest unike safaridestinasjoner. Vi garanterer helt unike dyreopplevelser og minner for livet!

Reise til Botswana?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com