DET BESTE AV DET BESTE

Dette er en reise med noen av våre favoritter i det sørlige Afrika. Her legger vi vekt på variasjon og fantastiske opplevelser i tillegg til førsteklasses overnatting. Cape Town, safari, tropestrender, Durban og Victoriafallene, det beste av det beste!

  • Destinasjon: Sør-Afrika og Zimbabwe

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Cape Town, «big-five»-safari, Oyster Box, strandliv og Victoriafallene

  • Pris: fra kr. 40 000,- per person
    (inkluderer ikke flybilletter)

  • Passer for: alle

DAG 1: CAPE TOWN

Reisen starter i vakre Cape Town. Her bor dere på populære V&A Waterfront, et hotell av god standard. V&A Waterfront ligger i hjertet av Cape Town og er en populær turistattraksjon med et stort utvalg av restauranter, barer og butikker. Ankommer dere i tide, anbefaler vi å ta taubanen opp til Cape Towns landemerke, Table Mountain, og nyte solnedgangen over byen og ned mot Kapp det gode håp. En perfekt start på ferien!

DAG 2 OG 3: CAPE TOWN

Fantastiske Cape Town har noe å by på for alle. Er du glad i historie kan vi anbefale et besøk til Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet de fleste av årene han sonet. Vi anbefaler også en tur til Kapp det gode Håp, en dag med mektige naturopplevelser. Cape Town er et mekka for shoppingglade og livsnytere, med spennende markeder, butikker og flere av landets beste restauranter. Utforsk «moderbyen» på egen hånd eller med guide. Be oss om gode råd – vi kan Cape Town!

DAG 4: SAFARI

Etter noen dager i storbyen er det tid for å nyte rolige dager i den afrikanske villmarken. Dere flyr til Durban. Herfra går turen nordover til Zululand hvor man finner noen av de eldste viltområdene og reservatene i Afrika. Her får dere oppleve vakker natur og et spennende dyreliv i et privat naturreservat med “The Big Five”: løve, elefant, neshorn, bøffel og leopard. Overnatting ved flott 5 stjernes lodge i luksuriøse telt/suiter. På varme sommerdager er det godt å kjøle seg ned i bassenget mellom safariene.

DAG 5 OG 6: SAFARI

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig om morgenen. Morgensolen skaper nydelig lys og stemning i bushen, og det er gode sjanser for å se dyr på denne tiden av døgnet. Plutselig står en elefantflokk i veien og dere må vente på tur, før dere får øye på løvene som slapper av i skyggen, gode og mette etter nattens fangst. Senere venter sunn og god «brunsj» på lodgen, etterfulgt av avslapning ved bassenge, før dere drar ut på safari igjen på ettermiddagen. Dagen avsluttes med middag under den afrikanske stjernehimmelen.

DAG 7: THONGA BEACH LODGE

Etter siste morgensafari kjører dere videre til den uberørte kyststripen nord ved Sodwana Bay, helt mot grensen til Mosambik. Nå er dere virkelig ”i Afrika”. Dere bor på den eksklusive lodgen Thonga, rett på stranden. Dette er et paradis!

DAG 8 OG 9: THONGA BEACH LODGE

Thonga byr på ypperlige forhold for snorkling og dykking. Lodgen har egne dykkerinstruktører som tilbyr lynkurs, slik at alle kan oppleve korallrevet som blir sammenliknet med Great Barrier Reef i Australia. Det er også en fantastisk lagune for snorkling ikke langt fra lodgen. Like bak sanddynene ligger Sør-Afrikas største ferskvannsinnsjø. En kanotur mellom flodhester og krokodiller er et must!

Oyster Box Hotel

DAG 10 –12: DURBAN

Strandbyen Durban er kjent for mer enn å være en «hotspot» for surfere. Durban ble nylig kåret til Sør-Afrikas kuleste by av CNN og lever godt opp til utnevnelsen. Her er det gode muligheter for shopping, blant annet på byens mange spennende markeder, surfing og andre vannaktiviteter. Restauranter fra alle verdenshjørner som kan friste selv de mest kresne ganer. Vi anbefaler en guidet tur i en av Durbans townshiper og vi kan love at det blir en minnerik dag med mange inntrykk. Det er her du kan smake ekte sørafrikansk barbecue, “shisanyama”.

DAG 13 – 15: VICTORIA FALLS

Reisen går videre til et av verdens seks naturunderverker: de mektige Victoriafallene – «Mosi-oa-Tunya», tåken som tordner. Fallene var et hellig sted blant de lokale lenge før den skotske misjonæren David Livingstone kom og ble bergtatt av de praktfulle fallene. Så flotte var de at de oppkalte fossefallene i ære etter Dronning Victoria. Dere bor på et flott hotell i nærheten av Victoriafallene. Ved solnedgang kan dere nyte en drink mens dere ser elefanter og antiloper samle seg rundt vannhullet like ved hotellet. Nå venter dager med fantastiske naturopplevelser, og hvis du liker å kjenne adrenalinet pumpe er du kommet til rett sted!

DAG 16: AVREISE

Alle eventyr har en slutt og dere blir kjørt til Victoria Falls flyplass for avreise. Dere flyr via Johannesburg og videre hjem til Norge.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com