DET BESTE AV KENYA

Opplev det beste av Kenya! Reisen starter i Nairobi og videre til Samburu-folket i nord- Her reiser dere på safari og kommer tett på nomadefolket. Videre fortsetter dere til Mara Naboisho for eksepsjonell safari på camper med fokus på bærekraft og lokalmiljøet. Etter safarien er det tid for pulver hvite strender på kysten av Kenya. Karibu sana!

  • Destinasjon: Kenya

  • Anbefalt tid å reise: hele året, men regntid i november og april-mai

  • Bærekraftsfokus: Høyt! Camper med høyt fokus på å ansette lokalt, er engasjert i gode lokale prosjekter, opptatt av å verne naturområder, kuttet ut plast og bruker fornybare energikilder.

  • Pris: fra kr 95 000,- per person
    (inkluderer ikke internasjonale flybilletter)

  • Passer for: par, venner og bryllupsreisende

Airplain

DAG 1: ANKOMST NAIROBI

Ved ankomst Nairobi blir dere møtt og kjørt til hotellet. Dersom dere ankommer tidlig på dagen kan vi arrangere en sjåfør som tar dere med rundt i Narobi innom blant annet elefantbarnehjemmet, sjiraffsenteret og lunsj ved Karen Blixen.

Denne kvelden kan vi reservere bord for middag ved restauranten, Carnivore.

Samburu - giraff

DAG 2: SAMBURU

Etter frokost krysser dere ekvator og reiser nord til Samburu til campen i Kalama Conservancy. Safaricampen ligger på en klippe med spektakulær utsikt over fjellandskap (helt til Mt. Kenya) og utover savannen.

I tillegg til de klassiske kattedyrene, elefanter og et spennende fugleliv er område spesielt kjent for det som omtales som«Samburu Big 5» bestående av  sjiraffantiloper, grevysebraer, oryxantiloper, nettsjiraffer og somaliastrutsen. Disse finnes kun i disse områdene!

Samburu - gepard

DAG 3: SAMBURU 

Dagen starter tidlig ved soloppgang med en kopp kaffe eller te før dere reiser ut på safari. Dere reiser inn i Samburu på leting etter dyr og store naturopplevelser. Underveis på safarien stopper dere for frokost langs elven eller ute på savannen. Dere returnere tilbake til campen før solen er på sitt varmeste.

Elefant - Naboisho

DAG 4: MARA NABOISHO

Etter morgensafari i Samburu og  en rolig frokost på campen flyr dere videre til Mara. Ved ankomst blir dere møtt av en lokale Masai-guide som kommer til å være med dere på safari morgen og ettermiddag. Dere kjører til campen for forfriskninger og lunsj før dere reiser ut på ettermiddagssafari. På ettermiddagen reiser dere ut på safari i åpne safaribiler.

Masai - Kenya - thumb

DAG 5: MARA NABOISHO

En typisk dag på safari starter tidlig om morgenen, da er sjansen størst for å se dyr. Opp ca. kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safari-avgang. Dere er ute på safari i 3-4 timer og kommer tilbake til campen for frokost. Midt på dagen er det ofte for varmt både for dyr og mennesker. Dere kan besøke masai-landsbyen eller slappe av ved campen. Etter lunsj og forfriskninger er det ny ettermiddagssafari med avreise cirka kl. 16:00. Det blir stopp underveis for “sundowner” når solen går ned over savannen. Dere er tilbake til campen i tid for middag.

Leopard - Mara

DAG 6: MARA NABOISHO

Mer safari i Mara Naboisho. Omårdet er kjent for sitt rike dyreliv og unike safari-opplevelser. Tettheten av løver her er blant den høyeste i hele verden,  Ulovlig jakt er en voksende trussel mot Kenyas elefanter. Forskere har registrert en vesentlig forandring i elefantens vaner innenfor beskyttede områder. Naboisho har blitt et tilfluktssted for elefantene – et pusterom i deres utsatte tilværelse.

Diani - strand

DAG 7: CHALE ISLAND / DIANI / LAMU

Etter morgensafari og frokost flyr dere vdere til kysten av Kenya. Vi kan tilpasse destinasjon etter preferanser og budsjett.

Chale Island - beach

DAG 9 -11: STRANDFERIE

Dager til avslapping og fri disposisjon langs kysten av Kenya. Nyt sol, varme og bading eller bli med på utflukter med snorkling/dykking.

Sunset-Chale Island

DAG 12: AVREISE

Etter en rolig morgen og et siste bad vender dere snuten hjemover. Dere flyr tilbake til Nairobi i god før dere flyr tilbake den internasjonale flyplassen.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com