DRØMMEREISEN

På denne reisen får dere oppleve storbyliv, flotte vingårder, storslått natur, spennende safari og noen av landets flotteste strender. Drømmereisen starter i Cape Town. Her står opplevelsene i kø: Kapp det gode håp, Table Mountain, Robben Island, spennende markeder og vakre strender. Det blir også en tur til vinområdet utenfor Cape Town. Deretter flyr dere til Durban og drar videre til noen av de mest spennende områdene i Zululand med noen av de eldste viltområdene og reservatene i Afrika.

  • Destinasjon: Sør-Afrika

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Cape Town, vin-smaking i Franschhoek, Zululand, «big-five»-safari og strandliv ved Thonga Beach.

  • Pris: fra kr. 35 000,- per person
    (inkluderer ikke flybilletter)

  • Passer for: alle

Table Mountain - Cape Town

DAG 1: CAPE TOWN

Ved ankomst Cape Town blir dere møtt og kjørt til hotellet, sentralt og av god standard. Middag på en av de mange sjømatrestaurantene ved V&A Waterfront er absolutt å anbefale. Kommer dere i tide anbefaler vi å ta taubanen opp til Cape Towns landemerke, Table Mountain, og nyte solnedgangen over byen og ned mot Kapp det gode håp. En perfekt start på ferien!

DAG 2: CAPE TOWN

Turen går til Kapp det gode håp, Sør-Afrikas sørligste punkt. På veien får dere oppleve storslått natur med hvite sandstrender og dramatiske klipper. Turen går også til Simon’s Town med de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende pingvinkoloni. Etter en dag med fantastiske naturopplevelser og utladet fotokamera, blir dere kjørt tilbake til Cape Town.

DAG 3: CAPE TOWN

Cape Town er en spennende by, her mangler det ikke på aktiviteter å fylle dagene med. Nyt god mat og vin på noen av landets beste restauranter, besøk de fargerike husene i Bo-Kaap, dra på shopping og opplev et av byens mange markeder. Vi anbefaler også utflukt til fangeøya Robben Island eller en dag i byens townshiper med organisasjonen Uthando. Be oss om råd – vi kan Cape Town!

Vinalnd

DAG 4-5: VINLAND

Turen går til vinområdet som omkranser Cape Town, til enten Stellenbosch eller Franschhoek. Nå er dere midt i Sør-Afrikas viktigste vinproduserende område med fantastisk landskap: mektige fjell og rader av vinranker så langt øyet ser. Vin er blant Sør-Afrikas stoltheter, og landet har sin egen drue som brukes av mange vingårder – Pinotage. Vi gir dere gjerne anbefalinger på hvilke vingårder dere kan besøke og hvor dere kan ha lunsj; det er mye flott å velge mellom. Hva med en pikniklunsj på en av vingårdene? Eller hva med en tur med vintrikken?

Overnatting på vingård eller gjestehus med sentral beliggenhet.

DAG 6: ISIMANGALISO

Flyreise til Durban hvor dere får leiebil og kjører til St.Lucia. Det er gode veier og fine kjøreforhold i Sør-Afrika. Overnatting på flott safarilodge i iSimangaliso våtmarksområde, et av UNESCO’s verdensarvområder. Dette er en naturelskerens paradis, med uberørte strender, store våtmarker og viltreservat med et fabelaktig dyre- og fugleliv. Dyr man kan forvente å se på safarien er flodhest, krokodiller, et rikt fugleliv, giraff, bøffel, sebra, neshorn, elefant, leopard og antiloper.

DAG 7: ISIMANGALISO

I dag blir dere med på båtsafari på den 12 mils brakkvannsinnsjø.  Dette er det stedet i Afrika der det er flest flodhester. Dere vil garantert få se krokodiller og et fantastisk rikt fugleliv. Området kan skilte med å tilhøre en av verdens viktigste destinasjoner når det gjelder økosystemer, til lands som til vanns. Her har det skjedd en fantastisk utvikling siden man tok tak i det møysommelige arbeidet med å rette opp skjevheter i jordbrukspolitikken.

DAG 8: SAFARI

Det er tid for en annen type safariopplevelse, nå skal dere nemlig lete etter The Big Five: elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard, i tillegg til andre dyr som sebra, giraff, antiloper, flodhest og vortesvin. Dere overnatter på en fantastisk safarilodge som ligger inne i selve reservatet. Nå venter dager med spenning og fantastiske naturopplevelser. Det er bare å skjerpe sansene og nyte alle inntrykk!

Elefant KZN - thumbnails

DAG 9-10 SAFARI

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig. Morgensolen skaper nydelig lys og stemning i bushen, og det er gode sjanser for å se dyr på denne tiden av døgnet. Plutselig står en elefantflokk i veien og dere må vente på tur, før dere får øye på løvene som slapper av i skyggen, gode og mette etter nattens fangst. Etterpå venter sunn og god «brunsj» på lodgen, etterfulgt av avslapning ved bassenget. På ettermiddagen drar dere igjen ut på safari. Dagen avsluttes med middag under den afrikanske stjernehimmelen.

DAG 11: THONGA BEACH LODGE

Dere kjører videre til den uberørte kyststripen helt mot grensen til Mosambik. Her bor dere på den eksklusive lodgen Thonga, rett på stranden. Dette er et paradis! Endeløse sandstrender så langt øyet rekker, krystallklart vann, utrolig god mat og spennende aktiviteter venter.

DAG 12 OG 13: THONGA BEACH LODGE

Thonga byr på ypperlige forhold for snorkling og dykking. Lodgen har egne instruktører som tilbyr lynkurs, slik at alle kan oppleve korallrevet som blir sammenliknet med Great Barrier Reef i Australia. November- februar er sesongen da de store havskilpaddene legger egg. De store skilpaddene strever seg opp på stranden for å grave dype hull til eggene de legger, før de bruker siste rest av krefter til å komme seg ut i havet igjen.

Airplain-sunset

DAG 14: AVREISE

Dere kjører tilbake til Durban flyplass. Under veis kan dere stoppe på lokale markeder der de selger mye fint håndverk. Fly hjem til Norge.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com