FAMILIEEVENTYR I AFRIKA

Sør-Afrika er et supert reisemål for barnefamilier. Å dra på safari for å se de «dyrene i Afrika» er en opplevelse barna vil ha stor glede av. Mange lodger tilbyr egne safariaktiviteter for de minste barna.

Denne reisen går til den sørafrikanske provinsen KwaZulu-Natal. Først noen dager i Durban før dere drar til noen av de mest spennende områdene i Zululand. Dere besøker et av de eldste viltreservatene i Afrika og våtmarksområdet St. Lucia, som står på UNESCOs verdensarvliste. Her kan hele familien bli kjent med zuluenes kultur og levemåte. Det blir også mulig å oppleve de “fem store”: løve, elefant, neshorn, bøffel og leopard, og alle de andre afrikanske dyrene som vi kjenner så godt fra bøker og filmer. Malariafritt er det også, så det er bare å lene seg tilbake og nyte.

  • Destinasjon: Sør-Afrika

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Durban. Zuludans, båtsafari, tradisjonell safari og strand.

  • Pris: fra kr. 25 000,- per person

  • Passer for: familier med barn

Oyster Box - Thumbnails

DAG 1: DURBAN

Ved ankomst blir dere møtt på flyplassen og tatt med til hotellet som ligger rett ved stranden i Umhlanga Rocks, en forstad til Durban. Kanskje rekker dere et bad i hotellets basseng, før dere spiser middag på en av de mange restaurantene som ligger like ved hotellet. Durbans subtropiske klima gjør at man kan bade året rundt i det varme Indiahavet.

DAG 2 OG 3: DURBAN

Strandbyen Durban har mye å by på for hele familien. Her finner man mat fra alle verdenshjørner, vannparken uShaka Marine World, med et av landets flotteste akvarium, spennende markeder og gode muligheter for shopping. Durban er blant annet kjent for å være en «hotspot» for surfere. Og selvsagt: den imponerende Moses Mabhida Stadium som ble bygd til fotball VM i 2010 er vel verdt et besøk.

Zulu dance

DAG 4: ZULULAND

Etter frokost setter dere kursen nordover til “himmellandet” Zululand. Dra ut på båttur ved Jozini innsjøen. Her er det gode muligheter for å se elefanter, fugler og dere kan prøve tiger-fisking («catch and release»). Nyt en avslappende massasje ettermiddagen. Kvelden svsluttes med tradisjonell zuludans – gøy for hele familien!

DAG 5 og 6: ST.LUCIA

Dagen starter med et besøk hos høvdingen før dere kjører videre til et av de mest spennende områdene i Sør-Afrika, St. Lucia, en liten fiskerlandsby midt i iSimangaliso – et UNESCO verdensarvområde med nydelig natur, stort artsmangfold og mange økosystemer. Overnatting på flott lodge eller gjestehus.

I dette naturparadiset er det en rekke vann- og landaktiviteter å velge mellom for hele familien: havfiske, spennende nattsafari på leting etter den sky leoparden, sykkelsafari, eller en dagstur til nydelige Cape Vidal med endeløse hvite sandstrender. Et uberørt paradis. Ta med dykkemaske!

DAG 7: SAFARI

Nå er det tid for safari, og dere drar til en familievennlig safarilodge i Zululand. Her drar dere på leting etter elefant, løve, neshorn, bøffel, leopard og mange andre. Fantastiske dyreopplevelser i flott femstjerners lodge og en helt unik safariopplevelse er garantert. Etter ankomst blir det en lett lunsj før dere drar ut på safari på ettermiddagen. Første safaritur er innmari spennende, prøv å tell alle dyrene dere ser!

DAG 8: SAFARI

En typisk dag i viltreservatet starter tidlig. Morgensolen skaper nydelig lys og stemning i bushen, og det er gode sjanser for å se dyr på denne tiden av døgnet. Plutselig står en elefantflokk i veien og dere må vente på tur, før dere får øye på løvene som slapper av i skyggen, gode og mette etter nattens fangst. Etterpå venter sunn og god «brunsj» på lodgen, etterfulgt av avslapning ved bassenget. På ettermiddagen drar dere igjen ut på safari. Dagen avsluttes med middag under den afrikanske stjernehimmelen.

DAG 9: SAFARI

Nyt siste dag i «bushen». Dere reiser ut på morgensafari før dere nyter frokost og på ettermiddagen blir det ny kveldssafari.

DAG 10: AVREISE

Etter en siste morgensafari og frokost kjører dere tilbake til Durban. Hjemreise. Reisen kan også kombineres med et opphold i vakre Cape Town!

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com