GARDEN ROUTE MED LEIEBIL

Garden Route er den nydelige kystlinjen mellom Cape Town og Port Elizabeth, verdenskjent for sin naturskjønnhet, vindisktrikt og mange sjarmerende småbyer. Denne strekningen har alt! Vi anbefaler å reise langs Garden Route med leiebil for da kan dere stoppe akkurat der dere vil.

  • Destinasjon: Sør-Afrika

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Garden route, natur, safari, vin-smaking og Cape Town

  • Prisnivå: medium

  • Passer for:  deg som er glad i å kjøre

Garden route - blomst

DAG 1: PORT ELIZABETH

Port Elizabeth er et perfekt utgangspunkt for reisen langs Garden Route. Herfra går turen langs den fantastiske kyststrekningen helt til dere kommer til Cape Town. Ved ankomst Port Elizabeth henter dere ut leiebil og kjører til hotellet som ligger sentralt med kort vei til strand og restauranter. Bruk dagen til å slappe av på den flotte bystranden, spille golf eller litt shopping.

Løve - Sør-Afrika

DAG 2 OG 3: SAFARI

Etter frokost kjører dere til reisens safaridestinasjon i et malariafritt Big 5-reservat utenfor Port Elizabeth. Overnatting i flott safarilodge, 4- eller 5-stjernes. I løpet av dagene her vil dere oppleve den sørafrikanske villmarken på sitt beste, mens dere leter etter løver, elefanter, bøfler, neshorn, leopard, zebraer, giraffer og antiloper for å nevne noen. Legg til fantastiske måltider, utmerket service og super overnatting så er dere sikret opplevelser for livet!

Mossel Bay

DAG 4 OG 5: KNYSNA

Etter siste morgensafari kjører dere videre til hjertet av Garden Route. Underveis kan dere stoppe i Tsitsikamma-skogen som er kjent for de høye yellowood-trærne. Kjør ned de gamle elefantstiene til munningen av Storms River, gjennom en fantastisk regnskog med et fargerikt fugleliv. Deretter går turen til kunstnerbyen Knysna, en av kystens perler. Nyt ferske østers på en av de mange restaurantene langs havnen og besøk noen av de sjarmerende små studioene og kunstbutikkene.

Day-6-south-africa-tour4-5

DAG 6: OUDTSHOORN

Dere kjører langs den flotte strekningen Route 62, også kjent som fjellruten, til Oudtshoorn som ligger i det tørre innlandet på en åpen prærie med lav vegetasjon. Oudtshoorn er verdens største eksportør av strutseprodukter og den lille byen har over 400 strutsefarmer.

Elin - Lanzerac

DAG 7: STELLENBOSCH

Etter frokost kjører dere vestover gjennom ørkenen Little Karoo og ender opp i det frodige vindistriktet nær Cape Town. Lange vinranker strekker seg fra røttene av de bratte, mektige fjellene i området og omkranser Sør-Afrikas eldste by, Stellenbosch. I denne lille universitetsbyen har man over flere generasjoner perfeksjonert kunsten å leve det gode liv. Gatene er rene og fredelige, vinen er eksepsjonell og restaurantene er blant de beste i Sør-Afrika. Overnatting på den flotte vingården Lanzerac.

Vinland

DAG 8: STELLENBOSCH

Bruk dagen til å utforske Stellenbosch og Lanzerac. Vi arrangerer gjerne vinsmaking med guide som tar dere med til ulike vingårder.

DAG 9: CAPE TOWN:

Etter frokost kjører dere videre til vakre Cape Town. Innkvartering ved berømte V&A Waterfront i hotell av god standard. V&A Waterfront er Sør-Afrikas mest besøkte turistattraksjon og tilbyr et stort utvalg av restauranter, butikker og andre flotte attraksjoner. På ettermiddagen kan vi anbefale middag på en av de gode sjømatrestaurantene som ligger som perler på en snor langs havneområdet.

golf-tour-pinguin

DAG 10: KAPPHALVØYA

I dag går turen langs den vakre Kapphalvøya og til Kapp det gode håp, hvor Atlanterhavet og det Indiske hav møtes. Her kan dere nyte det mektige landskapet med havene som slår inn over hvite sandstrender og dramatiske klipper strekker seg bratt opp. Deretter drar dere videre til de Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende pingvinkoloni. Etter en dag med fantastiske naturopplevelser og utladet fotokamera blir dere kjørt tilbake til Cape Town.

Cape Town - statue - thumbnails

DAG 11-12: CAPE TOWN

I Cape Town kan dere nyte solnedgangen fra Table Mountain, dra på shopping, slappe av på en av byens vakre strender, eller besøke de fargerike husene i Bo-Kaap. Cape Town er en spennende by som har noe å by på for enhver smak og alder. Vi anbefaler utflukt til fangeøya Robben Island og en dag i townshipen med organisasjonen Uthando. Deres hovedmål er å bidra til at innbyggerne i disse bydelene kan bli økonomisk uavhengige og gi aktivitetstilbud til de som ikke har noen. Her får dere et innblikk i folks hverdag “bak fasaden” til Cape Town.

DAG 13: AVREISE

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen for hjemreise.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com