KENYA

Kenya er kjent for sine dyrerike nasjonalparker, stolte masaier og tropiske streder.

Kenya ligger på ekvator, øst i Afrika. Landet grenser mot Tanzania i sør, Uganda i vest, Sør-Sudan i nordvest, Etiopia i nord, Somalia i nord-øst og Indiahavet i sør-øst. Kenya er spesielt kjent for sine dyrerike nasjonalparker, sine stolte masaier og tropiske streder langs kysten. Turismen er den viktigste bidragsyteren til landets økonomiske vekst og er nå Kenyas største kilde til utenlandsk valuta.

Masai Mara er en av Afrikas mest kjente nasjonalparkene og ligger i the Great Rift Valley. Til tross for at nasjonaparken kun dekker 0,01% av landarealet i Afrika, finner man mer enn 40 % av Afrikas større pattedyr her. Over de endeløse slettene i Mara, kan opplebe løver, geparder, leoparder, elefanter og en rekke andre arter i deres naturlige habitat.

Masai Mara er verdenskjent for «Den store migrasjonen», som skjer hvert år fra sent juni til oktober/november.  Migrasjonen følger gnuenes reise fra Serengeti til Masai Mara under tørketiden i Tanzania og gjennom Maraelven på søken etter mat og vann.  I disse månedene er savannen full av over 1,5 millioner gnu, sebraer og andre antiloper.

For safari i Kenya anbefaler vi å oppleve Masai Mara og Mara Naboisho. Mara Naboisho er et spektakulært og fruktbart reservat som grenser til Masai Mara nasjonalpark der frem turistoperatører samarbeider med de lokale masaiene om verne mer natur for et biologisk mangfold. Forskere kan allerede bekrefte at dyrelivet er i vekst i dette beskyttede området. Tettheten av løver i Naboisho er blant den høyeste i hele verden. Det høye antallet løver på savannen i Naboisho gir deg en unik mulighet til å se aktive løver, løver som kurtiserer hverandre og drar på jakt sammen. Ulovlig jakt er en voksende trussel mot Kenyas elefanter, men forskere har registrert en vesentlig forandring i elefantens vaner innenfor beskyttede områder. Naboisho har blitt et tilfluktssted for elefantene – et pusterom i deres utsatte tilværelse.

En reise til Kenya kan fint kombineres med noen dager i Nairobi og/eller strandopphold ved Mombasa eller ute på Zanzibar øya.

  • Nairobi

  • 45 millioner

  • Kjøpes på flyplassen ved ankomst, koster 50 USD.

  • Swahili og engelsk

  • Kenyansk Shilling (KES), men Amerikanske dollar (USD) kan også brukes som regel.

  • Solrikt hele året. Den varmeste perioden er februar og mars, og den kaldeste er i juli og august. Landet har grovt sett to regntider. Den lengste oppstår i mars/april og varer til mai/ juni. Den korte varer fra oktober til november/desember. I regntiden regner det ofte tett, og nedbøren faller gjerne på ettermiddags- og kveldstid. Temperaturen holder seg høy også gjennom disse månedene.

Lion - thumb
Masai - Kenya - thumb
Safari Masai Mara

REISEFORSLAG MED KENYA:

2023-11-24T11:23:53+00:00

MASAI MARA OG ZANZIBAR

Kom tett på det stolte masai-folket og reist på safari på savannen. Etter noen dager i Kenya avsluttes reisen med avslappende dager i Stone Town og på stranden i Zanzibar.

2023-11-24T11:21:56+00:00

DET BESTE AV KENYA

Opplev det beste av Kenya fra Samburu-folket i nord, på safari med i Mara Naboisho og videre ut til pulver hvite strender på kysten. Denne reisen handler om unike opplevelser og bærekraftig turisme!

Reise til Kenya?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com