Project Description

MASAI MARA OG ZANZIBAR

Dra på eksklusiv safari i Masai Mara med Basecamp Explorer og avslutt ferien med rolige dager på Zanzibar. Her opplever du det unike dyrelivet i Masai Mara på miljøvennlige safaricamper med din egen Masai-guide.

Se et reiseforsalag med pris og overnattingsmuligheter for denne reise her …

DAG 1: MASAI MARA

Dere ankommer Nairobi flyplass. Dere blir møtt ved ankomsthallen og kjørt til Wilson flyplass. Her flyr dere i småfly ut til Masai Mara hvor dere blir møtt av deres lokale Masai-guide som kommer til å være med dere på safari hver morgen og ettermiddag. Dere kjører i åpne safaribiler til den norskeide safaricampen, Basecamp Masai Mara. Campen ligger langs elven på grensen til nasjonalparken, Masai Mara. Her finner du den høyeste tettheten av ville dyr i verden og alle “Big Five”.

Etter forfriskninger og lunsj drar dere ut på safari i Masai Mara og nyter solnedgangen på savannen. Det blir middag etter safarien, og på kvelden kan dere slappe av rundt bålet og bli bedre kjent med Masai-kulturen.

DAG 2: BASECAMP MASAI MARA

En typisk dag på safari starter tidlig om morgenen, da er sjansen størst for å se dyr. Opp ca. kl. 05:00. Te/kaffe og en enkel frokost serveres før safari-avgang. Dere er ute på safari i 3-4 timer med innlagte pauser og kommer tilbake til lodgen for frokost.

Midt på dagen er det ofte for varmt både for dyr og mennesker. Dere kan besøke masai-landsbyen i nærheten eller plante trær i samme skog som Barack Obama og familie plantet de første frøene i 2006. Vi oppfordrer alle våre reisende til plante et tre i The “Obama Forest”.

Etter lunsj og forfriskninger er det ny ettermiddagssafari med avreise cirka kl. 16:00. Det blir stopp underveis for “sundowner” når solen går ned over savannen. Dere er tibake til campen i tid for middag.

DAG 3 – 4: MARA NABOISHO

Etter morgensafari og frokost reiser dere videre til Mara Naboisho. Området ligger inntil nasjonalparken (uten gjerder) og dyrene kan fritt bevege seg mellom reservatene. Her samarbeider noen få operatører med masaiene om å ta vare på økosystemet og forhindre konflikter mellom dyr og mennesker.

Naboisho er kjent for sin fruktbarhet, biologisk mangfold og for vakre opplevelser. Tettheten av løver i Naboisho er blant den høyeste i hele verden, og det er allerede 70 identifiserte løver som har området som habitat.

Dere kan velge å overnatte på ulike camper i Mara Naboisho som alle tilbyr ulike opplevelser. Fra Wilderness Camp som er den enkleste formen for safaritelt, til mer moderne og stilige Eagle View Camp og splitter nye Leopard Hill.

DAG 5 OG 6: STONE TOWN, ZANZIBAR

Etter siste morgensafari og frokost er det tid for å reise videre. Dere tar farvel til deres Masai-guide og kjøres til flystripen i Mara Naboisho for å fly via Nairobi til Zanzibar.

Dere skal bo i gamlebyen, Stone Town på Emerson Spice, et nydelig boutique hotel. Takrestauranten «Tea House» er en av byens beste restauranter som tilbyr «Taste Safari» basert på øyas tilgang til fantastisk sjømat. Hotellet er et restaurert palass som en gang tilhørte en Swahilisk sultan og er en fest for øyet! Hvert rom er unikt innredet, med glassmalerier, høyt under taket og balkong.

Bruk dagene her til å vandre rundt i byens trange gater, nyt swahilikulturen og gode restauranter. Bli gjerne med på en “spice tour” og se det gamle slavemarkedet (bestilles direkte på hotellet).

DAG 7 – 10: ZANZIBAR

Det er tid for noen dager med total avslapping. Dere blir kjørt videre til en resort med tilgang til svømmebasseng, strand og krystallklart vann. Herfra kan dere prøve vannaktiviteter og diverse andre utflukter. Forholdene for snorkling og dykking ved Zanzibar er ekstremt bra. Er du heldig kan du også komme over skilpadder og delfiner.

Vi kan anbefale en utflukt med lunsj eller middag på The Rock Restaurant som er blitt verdenkjent gjennom sosiale medier. Ved høyvann må dere fraktes med båt ut til den lille restauranten som ligger ytterst på stranden. Ved lavvann kan dere gå fra fra stranden helt ut til restauranten. Her kan du smake fersk sjømat på en restaurant utenom det vanlige (bestill gjerne bord på forhånd).

DAG 11: AVREISE

Det er tid for hjemreise. Dere blir kjørt tilbake til Zanzibar flyplass og flyr hjemover.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com