MASAI MARA OG ZANZIBAR

Opplev dyrelivet i Greater Masai Mara og avslutt ferien med rolige dager på Zanzibar. Her finner du den høyeste tettheten av ville dyr i verden og bor på miljøvennlige camper som fokuserer på å verne naturområder og gi noe tilbake til lokalbefolkningen.

  • Destinasjon: Kenya og Zanzibar (Tanzania)

  • Anbefalt tid å reise: hele året, men regntid i november og april

  • Høydepunkter: Spektakulær safari i områder i og rundt Masai Mara og Mara Naboisho. Opplev Stone Town og nyt avslappende dager på en flott strand i Zanzibar

  • Prisnivå: fra kr 42 500,- per person
    (inkluderer ikke flybilletter)

  • Passer for: miljøbeviste familier, venner, par og bryllupsreisende.

Gnu - Nina Borgersen

Foto: Nina Borgersen

DAG 1: MASAI MARA

Dere ankommer Nairobi flyplass. Dere blir møtt ved ankomsthallen og kjørt til Wilson flyplass. Her flyr dere i småfly ut til Masai Mara hvor dere blir møtt av deres lokale Masai-guide som kommer til å være med dere på safari hver morgen og ettermiddag. Dere kjører i åpne safaribiler til den norskeide safaricampen, Basecamp Masai Mara. Campen ligger langs elven på grensen til nasjonalparken, Masai Mara. Her finner du den høyeste tettheten av ville dyr i verden og alle “Big Five”.

Etter forfriskninger og lunsj drar dere ut på safari i Masai Mara og nyter solnedgangen på savannen. Det blir middag etter safarien, og på kvelden kan dere slappe av rundt bålet og bli bedre kjent med Masai-kulturen.

Leopard - Nina Borgersen

Foto: Nina Borgersen

DAG 2: MASAI MARA

En typisk dag på safari starter tidlig om morgenen, da er sjansen størst for å se dyr. Opp ca. kl. 05:00. Te/kaffe eller en enkel frokost serveres før safari-avgang. Dere er ute på safari i 3-4 timer med innlagte pauser og kommer tilbake til lodgen for frokost.

Midt på dagen er det ofte for varmt både for dyr og mennesker. Dere kan besøke masai-landsbyen i nærheten eller plante trær i samme skog som Barack Obama og familie plantet de første frøene i 2006. Vi oppfordrer alle våre reisende til å plante et tre i The “Obama Forest” eller besøke en av de andre proejektene til Basecamp.

Etter lunsj og forfriskninger er det ny ettermiddagssafari med avreise cirka kl. 16:00. Det blir stopp underveis for “sundowner” når solen går ned over savannen. Dere er tilbake til campen i tid for middag.

Sjiraff - Nina Borgersen - Kenya

Foto: Nina Borgersen

DAG 3 – 4: MARA NABOISHO

Etter morgensafari og frokost reiser dere videre til Mara Naboisho. Området ligger inntil nasjonalparken (uten gjerder) og dyrene kan fritt bevege seg mellom reservatene. Her samarbeider noen få operatører med masaiene om å ta vare på økosystemet og forhindre konflikter mellom dyr og mennesker.

Naboisho er kjent for sin fruktbarhet, biologisk mangfold og for vakre opplevelser. Tettheten av løver i Naboisho er blant den høyeste i hele verden. Dere kan velge å overnatte på ulike camper i Mara Naboisho som alle tilbyr ulike opplevelser.

DAG 5: STONE TOWN, ZANZIBAR

Etter siste morgensafari og frokost er det tid for å reise videre. Dere tar farvel til deres Masai-guide og kjøres til flystripen i Mara Naboisho for å fly via Nairobi til Zanzibar.

Dere skal bo i gamlebyen, Stone Town på Emerson Spice, et nydelig boutique hotel. Takrestauranten «Tea House» er en av byens beste restauranter som tilbyr «Taste Safari» basert på øyas tilgang til fantastisk sjømat. Hotellet er et restaurert palass som en gang tilhørte en Swahilisk sultan og er en fest for øyet! Hvert rom er unikt innredet, med glassmalerier, høyt under taket og balkong.

DAG 6 – 10: ZANZIBAR

Etter frokost anbefaler vi en guidet tur gjennom byens trange gater. Nyt swahilikulturen, bli med på en “spice tour” og se det gamle slavemarkedet.

Det er tid for noen dager med total avslapping. Dere blir kjørt videre til en resort med tilgang til svømmebasseng, strand og krystallklart vann. Herfra kan dere prøve vannaktiviteter og diverse andre utflukter. Forholdene for snorkling og dykking ved Zanzibar er ekstremt bra. Er du heldig kan du også komme over skilpadder og delfiner.

Vi kan anbefale en utflukt med lunsj eller middag på The Rock Restaurant som er blitt verdenkjent gjennom sosiale medier. Ved høyvann må dere fraktes med båt ut til den lille restauranten som ligger ytterst på stranden. Ved lavvann kan dere gå fra fra stranden helt ut til restauranten. Her kan du smake fersk sjømat på en restaurant utenom det vanlige (bestill gjerne bord på forhånd).

Asilia-Matemwe-Lodge-thumb

DAG 11: AVREISE

Det er tid for hjemreise. Dere blir kjørt tilbake til Zanzibar flyplass og flyr hjemover.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com