OPPLEV UGANDA OG RWANDA

Reis gjennom de vakre og frodige områdene i Uganda og Rwanda.
Opplev sjimpanser og fjellgorilla på nært hold. Et eventyr som skaper minner for livet!

  • Destinasjon: Uganda og Rwanda

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Opplev sjimpansene i Kibale, fjellgorillaer i Bwindi og golden monkey i Volcanos nasjonalpark.

  • Pris: fra kr 45 000,- per person (i lavsesong)

  • Passer for: eventyrlystne par eller venner

DAG 1: ANKOMST

Ved ankomst Entebbe flyplass i Uganda blir dere møtt og kjørt til overnattingsstedet i Kampala. Bruk ettermiddagen til å slappe av etter lang flytur og gjør dere klar til opplevelsene som kommer de neste dagene!

Papaya Lake - Uganda

DAG 2: KIBALE FOREST

I dag kjører dere til en lodge i nærheten av Kibale nasjonalpark, for eksempel Papaya Lake Lodge. Området kalles «Great Crater Lakes» og landskapet kjennetegnes av krater-innsjøer og ekstremt frodige vegetasjon. Her dyrkes omtrent alt mulig av lokalbefolkningen.
Vi anbefaler virkelig å bli med på en guidet tur i skogen.

DAG 3: SJIMPANSENE I KIBALE

I dag skal dere spore sjimpansene i Kibale nasjonalpark. Dere møter opp tidlig ved startpunktet og får en briefing i dagens aktivitet. Sporfinnere har gått ut tidligere på morgenen og dere går i mindre grupper med egen ranger for å følge i sporene til sjimpansene. Fotturen kan ta alt fra 2-6 timer. Sjimpansene kan både være oppe i trekronene eller på bakken. Når dere finner sjimpansene tilbringer dere omtrent en time med sjimpansene før dere trekker tilbake til startpunktet.

Elefant - Uganda

DAG 4: QUEEN ELIZABETH NASJONALPARK

Etter frokost og utsjekk går turen gjennom Queen Elizabeth nasjonalpark. Vi foreslår en natt med overnatting og ettermiddag på båtcruise nedover Kazinga Channel som binner Lake George og Lake Edward. Kvelden tilbringes på camp i nasjonalparken.

PS: Det er også mulig kun kjøre gjennom nasjonalparken og rett til Bwindi. 

DAG 5: BWINDI IMPENETRABLE FOREST

Etter morgenaktivitet og frokost fortsetter dere mot Bwindi Impenetrable Forest Nasjonalpark, et UNESCO World Heritage Site, sørvest i Uganda. I tillegg til et helt unikt biologisk mangfold er Bwindi også hjem til nesten halvparten av verdens fjellgorillaer. Her har eksklusiv og bærekraftig turisme vært løsningen på å verne naturområder og redde en bestand som gikk mot utryddelse.

Ved ankomst i Bwindi sjekker dere inn ved en lodge med utsikt mot nasjonalparken.

Gorillla - Uganda

DAG 6: FJELLGORILLA I BWINDI

I dag skal dere gå til fots inn i Bwindi Impenetrabel Forest for å finne fjellgorillaene. Ved startpunktet får dere en grundig briefing om dagens aktivitet, deles opp i små grupper og får tildelt en gorillafamilie. Tidligere på morgenen har sporfinnere gått inn i skogen for å lokaliserer gorillaene og rapportere tilbake til deres hovedguide. Dagens fottur kan ta alt fra 2-8 timer avhengig av hvor gorillaene holder til.

Når dere først finner gorillaene har dere én time med dem før dere må trekke dere unna. Å sitte noen meter unna en silverback på nesten 200 kilo, med 98,3 % menneskelig DNA, er en helt ubeskrivelig opplevelse. Dere forlater gorillaene og nyter matpakken utendørs før dere tar fatt på hjemturen.

DAG 7: BWINDI ELLER VOLCANOS

Denne dagen kan tilbringes i Bwindi  på guidet fottur i skogen eller på besøk ved et av de lokale prosjektene i området. Alternativt kan dere reise videre over grensen til Rwanda og tilbringe dagen ved Volcanos Nasjonalpark. Her anbefaler vi et besøk ved Ellen DeGeneres Campus der man kan lære mer om gorillaene og Dian Fossey sitt tidlige arbeid for å verne fjellgorillaene. Senteret er interaktivt og spennende.

DAG 8: GOLDEN MONKEY

Dagen tilbringes i Volcanos Nasjonalpark, til fots på leting etter golden monkys (gullmarekatt på norsk). Disse apene finnes kun i dette fjellområdet mellom Rwanda, Kongo og Uganda. Fotturen kan ta alt fra 2-6 timer og dere går sammen med erfarne sporfinnere og viltvoktere. Dere tilbringer omtrent en time med apene og de er ofte aktive og i bevegelse oppe i bambusen. Underveis spiser dere medbrakt matpakke utendørs og fortsetter til startpunktet.

Lake Kivu

DAG 9: LAKE KIVU

Reisen fortsetter til Lake Kivu, en innsjø på grensen mellom Kongo og Rwanda.

Her er det mulig å senke skuldrene og nyte noen dager med sand mellom tærne og bading.

DAG 10: LAKE KIVU

Bruk dagen til å utforske områdene rundt Lake Kivu.

Vi anbefaler å bli med på en guidet tur til en av kaffeplantasjene (eller te)  for å oppleve prosessen – fra plantasje til kaffekopp. Rwanda er kjent for å produsere verdens beste kaffe og når du er med på å riste bønnene selv smaker den enda bedre.

Kigali - Elin

DAG 11: KIGALI

Etter frokost kjører dere til hovedstaden i Rwanda, Kigali.

Vi anbefaler sterkt et besøk innom Kigali Genocide Memorial for å lære om det forferdelige folkemordet i 1994. Besøkssenteret er både en plass for å minnes offrene og lære nye generasjoner om fortiden.

Airplain

DAG 12: AVREISE

Etter frokost og utsjekk er det tid for hjemreise.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com