ROVOS RAIL & SABI SANDS

Reisen starter i vakre Cape Town, en av de mest populære feriebyene i verden. Her kan dere oppleve vinsmaking, Kapp det gode håp, Table Mountain, Robben Island og mye mer. Med verdens mest luksuriøse tog, Rovos Rail, reiser dere «tilbake i tid» i femstjerners luksus.

Nyt det afrikanske landskapet i passe fart. Reisen avsluttes med safari i Kruger Nasjonalpark.

  • Destinasjon: Sør-Afrika

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Verdens mest lukseriøse togreise og spektakulær safari i private områder i Kruger.

  • Pris: fra 45 000,- per person
    (inkluderer ikke flybilletter)

  • Passer for: alle

DAG 1: CAPE TOWN

Ankomst Cape Town der dere blir hentet og tatt med til hotellet. Innkvartering ved V&A Waterfront på et femstjerners hotell. Middag på en av de mange sjømatrestaurantene ved V&A Waterfront er absolutt å anbefale. Ankommer dere i tide anbefaler vi å ta taubanen opp til Cape Towns landemerke, Table Mountain, og nyte solnedgangen over moderbyen og ned mot Kapp det gode håp. En perfekt start på ferien!

Cape point - penguins

DAG 2 OG 3: CAPE TOWN

Under oppholdet i Cape Town foreslår vi to dager med egen guide og transport. Dere velger selv hva dere vil gjøre. Vi foreslår dagsutflukt med nydelig naturopplevelser til Kapp det gode håp der dere bl.a. besøker de kjente Kapp-pingvinene, eller dagsutflukt til vindistriktet utenfor Cape Town. Her finner vi mange kjente vingårder og noen av de beste restaurantene i Sør-Afrika.

DAG 4: ROVOS RAIL

Dere reiser “tilbake i tid” i det dere entrer det eksklusive toget Rovos Rail. Dette er ikke bare en togreise, men en opplevelse fra en svunnen tid. Den 1 600 km lange ruten mot Pretoria følger en gammel pionervei gjennom det afrikanske landskapet. Dere kjører gjennom vinområder, klatrer opp River Valley og stopper i den historiske landsbyen Matjiesfontein.

DAG 5: ROVOS RAIL

Dere kjører gjennom ørkenen Karoo til gruvebyen Kimberley, kjent som diamantbyen. Her har man funnet verdens største diamant. Lunsj på den historiske Kimberleyklubben, før tur til bysenteret og “The Big Hole”- verdens største utgraving.

DAG 6: PRETORIA

Dere ankommer Rovos togstasjon i Pretoria. Overnatting på flotte Castello di Monte eller The Residence. Pretoria er kjent som Jacaranda City og når jacarandaen blomstrer i oktober, er hele byen dekket i et lilla teppe. Den imponerende Union Building regnes for å være blant de fremste arkitektoniske mesterverk i Sør-Afrika. Her ble Nelson Mandela innsatt som president 10. mai 1994.

DAG 7: SABI SANDS

Dere flyr fra Johannesburg og inn til Sabi Sands i den private delen av Kruger, et av de beste viltreservatene i Sør-Afrika. Overnatting i femstjerners lodge. Her drar dere på leting etter de “uoppnåelige Big Five”: elefant, løve, neshorn, bøffel og leopard. Fantastiske dyreopplevelser er garantert, blant annet er det gode muligheter for å se den sky leoparden i dette området.

Leopard - sabi sands

DAG 8: SAFARI

En typisk dag på safari starter tidlig. Morgensolen skaper nydelig lys og stemning i bushen, og det er gode sjanser for å se dyr på denne tiden av døgnet. Etterpå venter sunn og god «brunsj» på lodgen, etterfulgt av avslapning ved bassenget. På ettermiddagen drar dere igjen ut på safari. Dagen avsluttes med middag under den afrikanske stjernehimmelen.

DAG 9: SAFARI

Følg program på lodgen med morgensafari og ettermiddagssafari.

DAG 10: AVREISE

Etter siste morgensafari og frokost flyr dere tilbake til Johannesburg og videre hjem.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com