RUNDREISE I NAMIBIA

Namibia har 300 soldager i året og er et vakkert og behagelig land å reise i.Det er store avstander, men har man god tid, anbefaler vi å kjøre selv for da kan man virkelig nyte det varierte landskapet.

  • Destinasjon: Namibia

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Windhoek, sanddynene i Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland og safari i Etosha.

  • Pris: fra kr. 34 500,- per person

  • Passer for: alle

Namibia - Roadtrip - Alexander Wahba

Foto: Alexander Wahba

DAG 1: WINDHOEK

Dere lander i hovedstaden Windhoek og blir kjørt til et hyggelig gjestehus. Hovedstaden ligger på et platå omgitt av fjell, og beliggenheten gjør at dere trolig vil ha sol fra skyfri himmel og høy temperatur om dagen, mens nettene er noe kjøligere. I Windhoek finner dere er utrolig flott utvalg kunsthåndverk og suvenirer, alt fra trommer og trefigurer på fortauene til edle stener i butikkene.

Namibia - Soussusvlei - Alexander Wahba

Foto: Alexander Wahba

DAG 2: SOSSUSVLEI

Leiebilen blir levert til gjestehuset. Dere kjører til Kulala Desert Camp som ligger i ørkenområdet ved Sossusvlei, en av Namibias mest besøkte attraksjoner. Området er kjent for sine høye sanddyner og fenomenale stjerneformede fjell. Fargene på sanddynene varierer fra svak aprikos til dyp rød og står i sterk kontrast til de store hvite slettene ved foten av sanddynene. Overnatting i luksustelt.

Namibia - Soussusvlei 2- Aleksander Wahba

Foto: Alexander Wahba

DAG 3: SOSSUSVLEI

Vi anbefaler at dere bruker en dag i Sesriem Canyon og Sossusvlei – på guidet tur eller på egenhånd. Å gå opp verdens høyeste sanddyne i soloppgangen er spektakulært. Området byr på flere muligheter for fotturer i dette utenomjordiske landskapet eller å se det fra luftballong.

Namibia - Sel - Alexander Wahba

Foto: Alexander Wahba

DAG 4 OG 5: SWAKOPMUND

Neste stopp ligger ved kysten og er Namibias fremste turistdestinasjon: Swakopmund. Byen ligger som en oase mellom hav, ørken og sanddyner. Hit drar namibiere og andre ferierende for å slappe av ved stranden og boltre seg med sand- eller vannbaserte aktiviteter. Swakopmund ble grunnlagt av tyskere i 1892 og bærer preg av sitt tyske opphav. Det er en litt sær by, men vel verdt et besøk, ikke minst på grunn av beliggenheten. Overnatting på flott hotell sentralt i Swakopmund.

Det er mange aktiviteter å velge blant i Swakopmund; sandboarding, quad-biking og fallskjermhopp, for å nevne noen. Hva med å kjøre på egenhånd oppover langs kysten til Cape Cross, til den største landbaserte selkolonien i verden?

DAG 6 OG 7: DAMARALAND

Dere kjører nordvest til hjertet av Damaraland hvor dere finer Damaraene, som sammen med San-folket er landets eldste folkeslag. Twyfelfontein ble erklært nasjonalt monument allerede i 1952 for sin omfattende samling av steinmalerier og – rissinger. Alderen varierer fra 1 000 til 10 000 år. Vi anbefaler også et besøk til basalt-kolonnene ”Organ Pipes” og ”Petrified Forest” med sine 300 millioner gamle forsteinede trestammer.

Lodgen tilbyr en rekke ulike aktiviteter. Besøk på en lokal skole hvor dere kan lære om lokalbefolkningens kultur og tradisjoner. Dra på safari og let etter ørkenelefantene, eller bli med til fots der kvalifiserte guider forteller om ørkenens planter, fugler og reptiler og opplev de gamle steinmaleriene.

Leopard - Namibia - Alexander Wahba

Foto: Alexander Wahba

DAG 8: ETOSHA OG SAFARI

Namibia var det første landet i verden som innførte naturvern i grunnloven, og Etosha ble erklært verneområde allerede i 1907. Parken karakteriseres av Etosha Pan som for store deler av året er en størknet, oppsprukket hvit sandslette hvor luftspeilinger ofte forekommer. Overnatting på økovennlig camp.

Namibia - safari - Alexander Wahba

Foto: Alexander Wahba

DAG 9: SAFARI I ETOSHA

Bruk dagen til å utforske Etosha Nasjonalpark, Namibias fremste safaridestinasjon!

DAG 10: WINDHOEK

Retur til Windhoek og overnatting samme sted som ved begynnelsen av reisen. Har dere ikke prøvd noen av de lokale spesialitetene, anbefaler vi struts, krokodille eller antilope til middag.

DAG 11: AVREISE

Dere kjører til flyplassen og leverer inn leiebilen før dere flyr hjem – med noen sandkorn i kofferten og mange spektakulære naturopplevelser i friskt minne.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com