SAFARI I BOTSWANA

Botswana er uten tvil kronjuvelen av alle edle safaridestinasjoner, og landet har trolig Afrikas største bestand av savannedyr. Dere besøker Okavango-deltaet som byr på et imponerende nettverk av elver, vassdrag, laguner og gressletter hvor det florerer av ville dyr og fargerike fugler. Deretter går turen til Chobe Nasjonalpark som også byr på fantastiske safarimuligheter. Chobe kalles for “Home of the Giants”, her finner vi nemlig verdens største elefantbestand. I tillegg er Chobe kjent for sin store løvebestand.

  • Destinasjon: Botswana og Zimbabwe

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Eksepsjonelle safariopplevelser og Victoriafallene.

  • Prisnivå: medium/høy

  • Passer for: alle

DAG 1: OKAVANGO-DELTAET

Dere lander i Maun og flyr videre i småfly til safarilodgen som ligger på Pom Pom-øya i hjertet av Okavango-deltaet. Overnatting i flotte klassiske safaritelt med utsikt mot lagunen. De ikoniske mokorobåtene som brukes til å utforske deltaet gir unik nærkontakt med villmarken.

DAG 2: SAFARI

I løpet av oppholdet her vil dere oppleve et fantastisk spennende dyre-, fugle- og planteliv med safari i åpne landrovere, båtturer og fisketurer for de som ønsker det. Her finnes ingen gjerder og få turister gjør at man føler man har hele villmarken for seg selv.

Botswana - Vibeke Nyvold

Foto: Vibeke Nyvold

DAG 3: MOREMI CROSSING

Etter morgensafari og frokost flyr dere 20 minutter i småfly til Moremi Crossing, som også ligger i Okavango-deltaet. Campen er 100 prosent økovennlig kombinert med luksus. Også her overnatter dere i komfortable safaritelt for den ultimate safarifølelsen.

DAG 4: SAFARI

Her kan dere dra på safari til fots med dyktige guider eller gli stille av gårde på elven i mokorobåt, mens dere nyter synet av elefanter, giraffer, bøfler, flodhester, sebra og andre dyr langs deltaet.

DAG 5: CHOBE NASJONALPARK

Dere flyr videre til Chobe Nasjonalpark. Her møtes fire land: Botswana, Namibia, Zimbabwe og Zambia. Chobe byr på fantastiske safarimuligheter. Det er over 75 arter av pattedyr og 450 fuglearter i parken. Under oppholdet her kan dere være med på safari i bil, båtcruise og fisketur etter tigerfisk.

DAG 6: SAFARI

Dagen starter tidlig med morgensafari, det er da sjansen for å se dyr er størst. Tilbake til lodgen for sunn og god lunsj før dere drar på båtcruise langs Chobe-elven om ettermiddagen. Dette sies å være en av de flotteste måtene å se Afrikas ville dyr og natur på. Parken har hele 80 000 elefanter, dere får garantert se noen av dem.

DAG 7: VICTORIA FALLS

Dere drar videre til de mektige Victoriafallene, kalt «Mosi-oa-Tunya» på det lokale språket; «røyken som tordner.» Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter i minuttet utfor den 100 meter høye skrenten. Det skaper en tåke og regnbue som bare tar pusten fra deg! Vil du kjenne adrenalinet pumpe kan du velge enten rafting i fossefallene, strikkhopp fra broen over det nifse Zambezi-juvet eller luftige svev i minifly over de majestetiske fallene. Vi kan også arrangere “englenes flytur” med helikopter over fallene.

DAG 8: AVREISE

Dere blir kjørt til flyplassen og flyr til Johannesburg og videre hjem til Norge. Det er mulig å forlenge ferien med byferie i vakre Cape Town eller avslappende dager på en tropestrand ved Indiahavet.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com