SAFARI LANGS ZAMBEZI-ELVEN

Opplev spennende og mangfoldig villmark ved Zambias største elv Zambezi, en livsviktige årer for Zambias natur og dyreliv. Reisen starter ved Victoriafallene, til Lusaka og videre på safari i den anerkjente nasjonalparkene Lower-Zambezi!

 • Destinasjon: Zambia

 • Anbefalt tid å reise: mars – oktober
  (camper stengt i januar, februar og mars pga. regntid)

 • Høydepunkter: Victorafallene, Zambezi-elven og grenseløs safari i Lower-Zambezi.

 • Prisnivå: fra NOK 72 000,- per person
  (inkluderer ikke internasjonale flybilletter)

 • Passer for: den erfarne reisende!

DAG 1: ANKOMST TONGABEZI

Dere ankommer Livingston flyplass på den zambiske siden av Victoriafallene. Herfra transporteres dere til vakre Tongabezi Lodge som ligger 12 km opp Zambezi elven fra Victoria Falls. Ved Tongabezi er ingen dager like og mulighetene for aktiviteter mange.

I 2018 ble Tongabezi anerkjent som Top 20 Hotels in the World av Conde Nast’s.

Foto: Vibeke Nyvold

DAG 2 OG 3: VICTORIA FALLS OG ZAMBEZI

Tilbring dagene i områdene rundt Victorafallene og på Zambezi-elven. Anbefaler å bruke en dag til å utforske de mektige fossefallene enten på Zambia eller Zimbabwe siden. For den adrenalin-glade reisende er det mange muligheter, både i lufta og eller med et bad i «Devils Pool» på  kanten av fossefallet.

Ettermiddagen nytes på et cruise i solnedgang på Zambezi-elva.

DAG 4: LUSAKA

til hotellet, Latitude 15° i en rolig forstad, 20 minutter fra bysentrum. Hotellet er nydelig innredet i en moderne afrikansk stil med restaurant, bar, svømmebasseng og flott hageområde.

Foto: Vibeke Nyvold

DAG 5: ANABEZI

Etter frokost i Lusaka blir dere kjørt til flyplassen og flyr til Lower Zambezi National Park. Flyturen i seg selv er en fantastisk opplevelse. Her kan man se store grupper av flodhester, elefanter og antiloper langs Zambezi-elven, selve livsnerven i nasjonalparken. Ved ankomst møtes dere og kjører til lukseriøse Anabezi camp. På ettermiddagen blir dere med på safari før middag under stjernene.

Foto: Vibeke Nyvold

DAG 6 – 8: SAFARI I LOWER ZAMBEZI

Ved å etterstrebe safariaktiveteter med så liten innvirkning på naturen som overhodet mulig, har man klart å bevare en av de flotteste villmarkene i det sørlige Afrika slik den alltid har vært. Frodig, grønn og med et yrende dyreliv. Langs Zambezi-elven ser man ofte store flokker med elefanter som avkjøler seg i vannet, og bøfler og antiloper som «hopper» mellom de små øyene i elven. Her er det også gode muligheter for å se både løver og leoparder. Av aktiviteter kan man velge mellom safari i åpne safaribiler, å gli langs elvebankene i kano, safari til fots eller i båt. En god variasjon av dette sikrer dere safariopplevelser for livet!

DAG 9: AVREISE

Det blir en siste morgensafari og frokost før dere flyr tilbake til Lusaka. Det er tid for avreise, men reisen kan for eksempel utvides med avslappende dager på en strand i Mosambik.

Spør oss gjerne om forslag…

Er du interessert i denne reisen?

  Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com