Project Description

SAFARI OVER OG UNDER VANN

Denne reisen tar deg med til noen av Sør-Afrikas mest unike dykkeområder. Det blir dykkemuligheter  i Indiahavet hele kysten fra Kapp det gode håp helt til grensen ved Mosambik. Reisen starter i Cape Town med mulighet for både å oppleve attraksjoner og storbylivet. Videre reiser dere til KwaZulu-Natal for unik “Big Five”- safari og dykking i Sodwana Bay. Reisen avsluttes i Durban der det blant annet er langt opp til dykk ved verdenskjente Aliwal Shoal. Denne reisen kan justeres og skreddersys etter ønsker og behov.

Se et reiseforslag med pris og forslag til overnattingsmuligheter …

DAG 1: CAPE TOWN

Ved ankomst Cape Town Int. flyplass vil dere bli møtt og kjørt til hotellet, City Lodge, som ligger på populære V&A Waterfront. Det er lurt å bo i dette området, for her kan man spasere om kveldene til restauranter og andre fasiliteter uten å være avhengig av transport.

DAG 2: KAPPHALVØYA

Dere blir hentet fra hotellet og vi begir oss på en dag med nydelige naturopplevelser. Først tar vi turen via Chapman’s Peak til Cape Point Nature Reserve. Deretter går turen videre til Simon’s Town og de kjente Kapp-pingvinene, verdens eneste landhekkende koloni med pingviner.

DAG 3-5: DYKKING

Tid for dykkimng. Det bli dykk i diverse områder rundt Cape Town.

Dag 3 – Wreck and Reef.

Dag 4 – Sevengill shark and seal.

Dag 5 – Pelagic shark dive.

DAG 6: CAPE TOWN

Ta turen opp ikoniske Table Mountain, Cape Towns største landemerke. Table Mountain er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er hjem til 1470 ulike plantearter. Det majestetiske fjellet ble utnevnt som et av verdens syv nye underverker i 2011 og byr på en fantastisk utsikt over byen.

DAG 7: AMAKHOSI

Det er tid for safari! Der flyr fra Cape Town til Durban, plukker opp leiebil og kjører til Amakhosi Safari Lodge. Dette er en fem stjernes lodge i et “Big Five”-reservat.

Safari er i åpen landrover med deres egen safariguide det er slik man virkelig får føle Afrikas dyreliv

DAG 8 OG 9: SAFARI:

En typisk dag på safari starter tidlig om morgenen: det er da sjansen er størst for å se dyr. Midt på dagen er det ofte for varmt for både dyr og mennesker, så man holder seg kanskje rundt svømmebassenget. På ettermiddagen drar dere ut igjen på safari med drinker i solnedgangen. Vi har erfart at tid og sted glemmes når en flokk elefanter blokkerer veien!

DAG 9: SODWANA BAY

tter en siste morgensafari og frokost blir dere hentet og kjørt til Sodwana Bay Lodge. Blandt skogkledde sanddyner ved bredden av Lake Shazibe, ligger Sodwana Bay Lodge i hjertet av Maputaland. Sodwana området er velkjent i dykkermiljøet for fantastiske korallrev og et variert liv i sjøen. Lodgen har et eget dykkesenter.

DAG 11 OG 12: DYKKING

Dersom du skal dykke er Sodwana Bay et av de beste stedene. Korallrevene her, som er noen av verdens sørligste, er verdenskjent og er sett på som en av de 5 beste dykkestedene i verden.

Her finner man et variert havliv som murener, skillpadder, rokker, gitarhai bare for å nevne noen.

DAG 13: DURBAN

Dere kjører fra Sondwana tilbake til Durban. Dere skal bo ved et gjestehus som ligger sentralt til i det lille tettstedet Umhlanga Rocks, en av Durbans forsteder. Gjesehust ligger i gangavstand fra stranden, med restauranter og kafeer like i nærheten.

DAG 14: DYKKING

Det er tid for mer dykking. Omtrent 1 time sør for Durban finner du, Aliwal Shoal, rangert som en av de 10 beste dykkestedene i verden. Her er det flere vrak som ligger på havets bunn, blandt annet et norsk eid skip som sank her i 1974. Ragged tooth sharks holder til her i et stort antall i månedene mai – november.

DAG 15: DURBAN

Vi henter dere på hotellet og tar dere med på en rundtur i Durban. Vi stopper ved Moses Mabhida Stadium som ble bygd for fotball-VM i 2010; et av Durbans landemerker. Deretter et besøk til det indiske markedet hvor vi finner et av verdens største kryddermarkeder. Vi kjører gjennom byen til uShaka Marine World hvor de har et flott akvarium, badeland og restauranter.

Airplain-sunset

DAG 16: AVREISE

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til Durban Int flyplass. Det er tid for hjemreise og vi takker for denne gang.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com