Project Description

SYKKELFERIE I SØR-AFRIKA

Opplev Sør-Afrikas vakre natur, kultur og spennende dyreliv fra sykkelsetet! Dette er en reise med mange høydepunkter akkompagnert av god mat og vin hele veien. Reisen starter i Cape Town, en av verdens vakreste byer. Her har dere noen aktivitetsfylte dager før dere setter dere på sykkelen og reiser langs naturskjønne Garden Route, kjent for sitt varierte landskap og sjarmerende småbyer. Fra det frodige vinlandet med sine lange vinranker, gjennom tørr og karrig halvørken og praktfulle fjell, til dere ender opp ved kystens nydelige strender. Det blir også tid til safari i et malariafritt viltreservat. Å bruke sykkel som transportmiddel byr også på genuine møter med menneskene dere møter på veien, og dere blir kjent med folket som utgjør regnbuenasjonen Sør-Afrika. Med sitt varme klima og gode veier er Sør-Afrika et mekka for syklister som er ute etter helt unike opplevelser.

Dette er en middels fysisk utfordrende tur og passer for de som er middels til godt trent. Det er en fordel å ha syklet en del i forkant av turen. Dette er et forslag og turen tilpasses hver enkelt gjest og gruppe.

DAG 1: ANKOMST CAPE TOWN

Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Det er mye å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.

DAG 2: SYKLE TABLE MOUNTAIN

Dere blir kjørt til foten av Table Mountain, mountain bike trail. Guidet dagstur. Ruten starter langs Table Mountain road, så off-road langs en «dirt track» og opp til The Kinds Block House; et fantastisk utsiktspunkt over byen og de sørlige forstedene. Sykle i nedoverbakke til det imponerende Rhodes minnesmerket hvor dere spiser lunsj. Etter lunsj går turen videre via Deer Park hvor dere får oppleve spennende nedoverbakker og litt utfordrende klatre etapper før dere igjen er tilbake ved bussen. Etter dagens tur blir dere kjørt til Elgin Valley (ca. 60 km).

Distansje på sykkel: ca 30km på og rundt Table Mountain

Bikes & Wine - Easy bike tours near me - thumb

DAG 3: OAKDALE VALLEY

Etter frokost kjører dere videre til Oak Valley (ca. 12 km). Dette er hjemstedet for noen av Sør-Afrikas mest berømte løyper på terrengsykkel. Løypene er designet for å imøtekomme alle ferdighetsnivåer og tar syklistene gjennom vakker natur, gamle eiketrær, vingårder, frukthager og på ters av storfemarker. Oak Valle er vertskap for store MTB-hendelser; Cape Epic og Wines2Whales. Lunsj serveres her.

Etter lunsj blir dere kjørt til Montagu (150 km).

Distanse på sykkel er helt opp til dere:
Blue route 14km – relatively easy ± 1½ to 2 hours
Red route 24km – advanced 2-3 hours
Black route 32km – challenging 2-4 hours

DAG 4: MONTAGGU VIA OUBERG PASS OG LITTLE KAROO

Etter frokost begynner dere dagens sykkeltur fra hotellet. Ruten starter relativt enkelt fra Montagu på en god grusvei på vei til det mer utfordrende 7 kilometer lange Ouberg-passet og inn i Karoo-høylandet. Fra toppen av passet følger dere Anysberg fjellkjeden, med milde klatre- og nedfartsetapper. Sykling i dette fjerntliggende, vakre semi-ørken området er ganske utfordrende. Ved turens slutt blir dere transportert til Calitzdorp.

Distanse på sykkel: 80 – 120 km avhengig av hvordan det er værmessig på selve dagen. Det kan bli veldig varmt på denne årstiden.

DAG 5: SWARTBERG PASS

Den mest krevende sykkelturen på reisen. Langs den vakre Groenfontein-dalen og de spektakulære Redstone Hills. Sykle langs flere viltgårder hvor det kan være mulig å se blant annet giraffer og antiloper.

Klatreetappen over Swartberg Pass er en svært spektakulær tur. Mestringsfølelsen vil flomme når dette er gjennomført.

Distanse på sykkel: ca 90 km. Dette er en tøff rute. Kan bli veldig varmt her.

DAG 6: DE RUST TIL GEORGE

Etter frokost blir dere kjørt til De Rust (80 km). Sykkelruten til George slynger seg gjennom vakre og isolerte Karoo-jordbruksmarker og videre mot det fynbosdekkede Outeniqua fjellet. Her får dere også en spektakulær nedfartstur ned mot det historiske Montagu-passet.

Distanse på sykkel: Fra 75 km – til nærmere 90 km. Dette kan man bestemme når man er der.

DAG 7: GEORGE TIL KNYSNA

Den historiske «Seven Passes» ruten slinger seg mellom George og Knysna. Gjennom vakker og frodig skog. Veksler mellom gode grusstrekninger og …. Dette er en utfordrende tur langs små landsbyer, melkefarmer og skoger.

Distanse på sykkel: 85 km – tøff rute.

DAG 8: SAFARI I PLETTENBERG BAY

I dag skal dere sykle en av de vakreste passene langs The Garden Route. Landskapet er isolert og sykkelruten bratt når dere forlater kysten og sykler videre gjennom den tette Knysna-skogen til Plettenberg Bay Game Reserve. Dette ettermiddagen skal dere på safari.

Distanse på sykkel: 80 – 120 km avhengig av hvordan været er på selve dagen. Det kan bli veldig varmt i noen årstider

DAG 9: AVREISE

Det er tidlig opp for safari. Etter safari og frokost kjøres dere til Port Elizabeth flyplass.

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com