TANZANIA

Tanzania har mye å tilby. Dyrerike nasjonalparker, strandparadiset Zanzibar og Kilimanjaro.

Tanzania strekker seg fra østkysten av Afrika til grensen av Kongo i vest. I tillegg inkluderer Tanzania flere øyer, som sammen utgjør Zanzibar. Det nordligste punktet i landet er under to kilometer sør for ekvator. Tanzania har flere naturreservater som er populære reisemål for safariturister, i tillegg til vakre strender langs fastlandskysten og på Zanzibar. Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, lokker også mange turister.

Tanzania er kjent for sitt svært rike dyreliv. Nasjonalparker, viltreservater og andre verneområder utgjør over en tredjedel av landarealet. Det finnes 310 forskjellige pattedyr, mer enn tusen fuglearter, mer enn hundre slanger og reptilarter og 60 000 forskjellige insekter.

Tanzania er en spennende safaridestinasjon og består av flere unike nasjonalparker. Serengeti ligger nord er kanskje Tanzanias mest kjente nasjonalpark. Her starter «den store migrasjonen» hvor millioner av gnuer, sebraer og antiloper Masai Mara i Kenya. Selous Game Reserve i det sørlige Tanzania er Afrikans største viltreservat. Her er naturen annerledes enn i nord. Rufiji-elven gir liv til plante- og dyrelivet i området.  Andre safaridestinasjoner i Tanzania er blant annet Ruaha, Arusha, Rubondo, Lake Manyara og Ngorogoro.

Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, lokker mange reisende til Tanzania. Fjellet er 5895 meter høyt og ligger nordøst i Tanzania. Kilimanjaro har tre utdødde vulkaner: Shira i vest på 3.962 meter, Mawenzi i øst på 5.149 meter og Kibo med Uhuru Peak på 5.895 meter, det høyeste punktet i Afrika.

Med unntak av Mawenzi, er fjellet ikke vanskelig å bestige. Utfordringen er høyden. Man må bruke god tid til akklimatisering for å redusere risikoen for høydesyke. De tre enkleste rutene, Marangu, Rongai og Machame kan gås av alle med normal fysikk og helse og krever ingen erfaring fra fjellklatring. På grunn av den spesielle kombinasjonen av høyde og nærhet til ekvator, opplever du nesten alle klimasoner og værtyper på vei til toppen. Fjellet kan kun bestiges med en lisensiert guide. Den eneste realistiske måten å organisere en tur til Kilimanjaro er gjennom et reiseselskap.

Zanzibar er en perfekt destinasjon å kombinere med safari eller Kilimanjaro ekspidisjon. Lange hvite sandstrender, korallrev, krystallklart vann, deilige krydderdufter og interessant historie. Zanzibar preges fortsatt av over 200 år under sultanatet Oman. Likheten mellom Zanzibars Stonetown og Omans hovedstat er fortsatt tydelig, selv om Stonetowns sjarm ligger i dens små smug, solblekede stenhus og fravær av moderne bygninger. Den er nå også oppført på UNESCO’s verdensarvliste. Folk på Zanzibar lever hovedsakelig av fiske, jordbruk, turisme og eksport av krydder. Av aktiviteter dreier det meste seg om bading, dykking, snorkling, og annen vannsport. Vi anbefaler en tur til en av de mange krydderfarmene.

  • Dodoma

  • 58 millioner

  • Visum ved innreise, koster 50,- USD for nordmenn

  • Swahili og engelsk

  • Tanzanianske Shilling (TES)

  • Tropisk klima med store lokale variasjoner. Det sentrale Tanzania er høyland og her varierer temperaturen mellom 10 og 20 °C. I lavlandet er det varmere. Den kaldeste tiden sammenfaller med den norske sommeren. Resten av året ligger gjennomsnittstemperaturen på 25–31 °C. Langs kysten er været som regel varmt og fuktig hele året. Det er to regntider, med til dels store regionale variasjoner. En kort periode (vuli) fra november til desember og en lengre regntid (masika) fra mars til mai.

REISEFORSLAG MED TANZANIA:

2022-09-22T08:18:43+00:00

BESTIG KILIMANJARO

Bli med til Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell. Å bestige Kilimanjaro er en drøm for mange. Kombiner fjellturen med safari eller avslappende dager på Zanzibar.

2023-08-22T09:33:26+00:00

MASAI MARA OG ZANZIBAR

Kom tett på det stolte masai-folket og reist på safari på savannen. Etter noen dager i Kenya avsluttes reisen med avslappende dager i Stone Town og på stranden i Zanzibar.

2022-11-25T07:49:46+00:00

DET BESTE AV TANZANIA

Opplev Tanzania på førsteklasse! Opplev det ikoniske dyrelivet på savannen og overnatt på intime camper. Reisen kan kombineres med avslappende dager på Zanzibar, mer safari eller et unikt og annerledes opphold ved Rubondo Island.

Reise til Tanzania?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com