VICTORIA FALLS OG BOTSWANA

Dette er en reise med fantastiske naturopplevelser. ”Mosi oa Tunya” – røyken som tordner – er en passende beskrivelse av de spektakulære Victoriafallene som strekker seg over 1700 meter på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Herfra er det kort vei til noen av de aller beste viltreservatene i det sørlige Afrika. Botswana er den ultimate safaridestinasjonen med sine enorme nasjonalparker og et mylder av dyreliv. Her finner vi blant annet den største elefantbestanden i Afrika!

  • Destinasjon: Zimbabwe og Botswana

  • Anbefalt tid å reise: hele året

  • Høydepunkter: Victoriafallene, sunset-cruise og safari i Botswana.

  • Prisnivå: medium

  • Passer for: alle

DAG 1: VICTORIA FALLS

Ved ankomst blir dere hentet på flyplassen og kjørt til Victoria Falls Safari Lodge som ligger nydelig til på Zimbabwe-siden, bare 4 km fra de tordnende fallene. Lodgen er kåret til «Best Safari Lodge» i Zimbabwe 11 år på rad. Ved solnedgang kan dere nyte en drink mens dere ser elefanter og antiloper samle seg rundt vannhullet like nedenfor hotellet. Allerede her starter safariopplevelsene!

DAG 2 OG 3: VICTORIA FALLS OG CRUISE PÅ ZAMBEZI

Dere går gjennom frodig regnskog ved Victoriafallene. Lokale guider forteller historien om fallene og om flora-, fauna- og fugle- og viltlivet her. Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter i minuttet utfor den 100 meter høye skrenten. Det skaper en tåke og regnbue som bare tar pusten fra deg! Om kvelden er det elvecruise på Zambezi. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten. I de tørre månedene kommer elefanter og antiloper til bredden for å ta seg over til noen mindre øyer i elven.

DAG 4: VICTORIA FALLS

Det mangler ikke på aktiviteter å fylle dagene med. Victoriafallene er det stedet i verden der det er flest adrenalinfylte aktiviteter samlet på ett sted. Vi kan også arrangere helikopterturer over fallene, kalt “englenes flytur”. Magisk! Spør oss gjerne om råd!

DAG 5: BOTSWANA

Nå er det tid for å skjerpe alle sanser og finne fram kamera og safariklær. Dere blir kjørt over grensen til det nordlige Botswana hvor dere skal utforske den vakre nasjonalparken Chobe. Overnatting på den flotte 5 stjerners Ngoma Safari Lodge inne i nasjonalparken. Fra din eksklusive suite ser du ned på Chobe-elven, livsnerven i området. Her kan du få et glimt av elefanter, sebra, bøffel og andre dyr som kommer ned til elven for å slukke tørsten og avkjøle seg.

Lion - Botswana

DAG 6 OG 7: SAFARI

Chobe Nasjonalpark kalles også “Home of the Giants”, her finner vi nemlig verdens største elefantbestand. I tillegg til elefantene er Chobe også kjent for sin store løvebestand. Dere kan velge mellom fotsafari, safari i åpne landrovere, nattsafari eller heldagssafari med båtcruise og piknik.

DAG 8: AVREISE

Dere blir hentet på safarilodgen og kjørt til flyplassen for hjemreise. Eller hva med noen dager på en strand i vakre Mosambik?

Er du interessert i denne reisen?

    Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com