ZAMBIA

Føl deg som en oppdagelsesreisende på første klasse ved Zambezi-elven og i Luangwa-dalen. Zambia er et paradis for safarientusiaster.

Zambia kan du oppleve Victoriafallene, den ville Zambezi-elva og et rikt dyreliv i rå villmark – alt i ett.

Zambia finner du South Luangwa, en av de flotteste nasjonalparkene i Afrika, med et fantastisk rikt dyreliv og storslått landskap. Dette er det ville Afrika på sitt beste! Flere av campene vi bruker her blir satt opp på sesongbasis og etterlater liten innvirkning på naturen. Også Lower Zambezi National Park, som ligger på nordbredden av Zambezi-elva, har tett konsentrasjon av dyr og et landskap som er usedvanlig vakkert. Noen av våre beste safariopplevelser noen sinne har vi hatt i Zambia.

Når du reiser til Zambia, er det obligatorisk å besøke de mektige Victoriafallene, eller «Mosi-oa-Tunya» – røyken som tordner. Dette er «hjertet» av Afrika og det eneste sted i verden hvor fire land møtes: Zambia, Zimbabwe, Namibia og Botswana. Victoriafallene regnes blant verdens syv naturlige underverk og er unektelig en opplevelse for livet.

Zambia produseres det mye tradisjonell kunst som keramikk, kurvmakeri (Tongakurver), krakker, tøy, matter, trefigurer, jernskjæringer, tråd- og kobberhåndverk. Støtt gjerne lokal kunst på et av de mange markedene.

Zambia-safari-Afrika
 • Lusaka

 • 15 millioner

 • Visum ved innreise. «Singel entry Visa» koster 50,- USD.

 • Totalt snakkes det hele 73 språk i Zambia. Det offisielle språket er engelsk, som blir brukt i forretningsliv og skole. Det lokale hovedspråket, spesielt i Lusaka, er Nyanja. I byene snakkes det Bemba og Nyanja, i tillegg til andre lokale språk.

 • Den lokale valuta i Zambia er Kwacha (ZMW).
  Kwacha har pålydende 50, 100, 500, 1000, 5000 og 10 000, 20 000 og 50 000 kwacha sedler.
  USD kan også benyttes de fleste steder.

 • Zambia har tre ulike sesonger. Desember til april: varmt og vått, mai til august: kjølig og tørt, september til november: hett og tørt.
  Temperaturen om sommeren går fra 25° C til 35° C og om vinteren fra 6° C til 24° C. Beste reisetid er fra april til november

REISEFORSLAG MED ZAMBIA:

2022-11-24T16:37:56+00:00

SAFARI LANGS ZAMBEZI-ELVEN

Opplev spennende og mangfoldig villmark ved zambias to største elver Zambezi og Luangwa, to livsviktige årer for Zambias natur og dyreliv.

2023-06-15T07:26:39+00:00

EN VILL UKE I ZAMBIA

Zambia er kjent som en spektakulær safaridestinasjonen. I løpet av en uke vil du oppleve et fantastisk dyreliv i en av de beste nasjonalparkene i Afrika, South Luangwa.

Reise til Zambia?

  Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com