OM ZIMBABWE

En reise til Zimbabwe byr på et møte med interessant historie, imøtekommende lokalbefolkning, de majestetiske Victoriafallene, uberørt natur og spennende dyreliv.

En reise til Zimbabwe byr på et møte med interessant historie, imøtekommende lokalbefolkning, de majestetiske Victoriafallene, uberørt natur og spennende dyreliv.

Hwange National Park er landets største nasjonalpark med et rikt dyreliv, spesielt kjent for sine store elefantflokker. Hwange har en av de tetteste konsentrasjonene av dyr i Afrika og et stort artsantall pattedyr, over 100 registrerte arter.

Like ved Hwange ligger Victoriafallene, og en reise til Zimbabwe er ikke komplett uten at man besøker landets desidert største attraksjon. Her blir Zambezielven til Mosi-oa- Tunya  -”Røyken som tordner”.  Fallene er flottest å se fra Zimbabwe-siden.

Zimbabwes største etniske gruppe er Shonafolket, kjent for sine mange skulpturer og utskjæringer. Kunsten er fargerik og uttrykksfull og ofte politisk inspirert.

Zimbabwe var britisk koloni fra 1923 til 1965, da det hvite mindretallsstyret i Rhodesia erklærte landet selvstendig. Dette ble imidlertid ikke internasjonalt anerkjent. Landet ble uavhengig nasjon i 1980 etter en frigjøringskrig, og tok navnet Zimbabwe etter ruinbyen “The Great Zimbabwe”. Siden frigjøringen har landet opplevd politiske uroligheter som i 2008 førte til hyperinflasjon. Selv om økonomien er bedre nå, har Zimbabwe fortsatt store utfordringer. Turismen begynner å vende tilbake til Zimbabwe, og som besøkende bidrar man til en bedre fremtid for landet.

 • Harare

 • 16 millioner

 • Visum til Zimbabwe kan kjøpes ved ankomst. Zimbabwe «Single entry Visa» koster USD 30,- per person og «Double entry Visa» koster USD 50,- per person. Visumet gjelder i 30 dager. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter planlagt avreisedato. Besøkende må ha tilstrekkelig ledige sider i sitt pass.

 • Engelsk, Shona og Ndebele.

 • USD (amerikanske dollar). I Zimbabwe anbefaler vi å handle med medbrakte USD dollars (små seddelbeløp).
  Vi anbefale å ha med noen USD for ekstra utgifter som tipsing og drikke. Det er vanlig å tipse 10-15 %.

 • Vi anbefaler ikke å kjøre selv i Zimbabwe og arrangerer derfor som regel all transporten.

 • Temperert klima. Varm og tørr sesongen fra august til oktober. De beste periodene for å besøke landet er fra april til mai og august til september.

REISEFORSLAG MED ZIMBABWE:

2022-09-05T13:41:57+00:00

VICTORIA FALLS OG BOTSWANA

Denne reisen starter ved de mektige fossefallene i Zimbabwe. Deretter går turen til Botswana, den ultimate safaridestinasjonen.

2023-06-16T10:48:10+00:00

EVENTYR I ZIMBABWE

En reise i Zimbabwe byr på møter med spennende historie, uberørt natur og et helt spektakulært dyreliv. I tillegg oppleves de majestetiske Victoriafallene best fra Zimbabwe-siden.

Reise til Zimbabwe?

  Når du har fylt ut skjemaet, trykk send og vennligst vent noen sekunder på en bekreftelse under skjemaet om at henvendelsen er sendt. Hvis du ikke har hørt noe fra oss i løpet av et par dager, send oss en e-post på info@getafricatravel.com