fbpx

SØR-AFRIKA

OM SØR-AFRIKA

Fantastiske Sør-Afrika er et spennende og variert land med store kontraster, sterk historie, vakker natur, kule storbyer, nydelige strender og god mat og drikke.

Vakre Sør-Afrika er kontrastenes land og kalles gjerne “en verden i ett land”. Det strekker seg fra Limpopo River i nord til Kapp Det gode Håp i sør, et fantastisk reisemål helt sør på verdens mest storslåtte kontinentZ Naturen varierer fra høye fjell til langstrakte hvite strender, villmark med rikt dyre- og planteliv, store plantasjer, vill jungel, karrige ørkenområder og livlige storbyer. Sør-Afrika er et populært, vakkert og mangfoldig turistland.

KWAZULU-NATAL. KwaZulu-Natal er provinsen som har alt. De stolte zuluene er kjent for flott kunst og en krigersk historie. Du har kanskje hørt om Shaka, zuluhøvdingen som ble sammenliknet med Napoleon for sin smarte krigføring mot engelskmennene. Vi sørger for at du får hilse på en ekte zuluhøvding!

DURBAN. Durban blir regnet som Sør-Afrikas kulturhovedstad og er en smeltedigel av afrikansk, europeisk og asiatisk kultur. Her finner du den største andelen av indere utenfor India, og de preger byen: verdens største kryddermarked med spennende smaksopplevelser venter. Her er også det største naturmedisinmarkedet i Afrika, der lokale medisinmenn selger sine urter. Og midt i dette ligger topp moderne bygninger og et av de beste konferansesentrene i Afrika. For ikke å glemme  ”The Golden Mile”, den populære sandstranden som skiller sentrum av Durban. Indiahavet holder over 20 grader, også om vinteren.

JOHANNESBURG. Johannesburg var opprinnelig en gullgraverby. I dag er den Sør-Afrikas forretnings- og finanssentrum. Byen har vært gjennom en kulturell revolusjon etter apartheids nederlag. Like utenfor Johannesburg ligger Soweto, den største svarte ”township” i landet. Soweto er et symbol på afrikansk motstand mot apartheidsystemet. Her er også den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobels fredsprisvinnere.

CAPE TOWN. Cape Town er regnet som en av verdens vakreste storbyer. Ute i Atlanterhavet ligger Robben Island, fangeøya der Nelson Mandela sonet i 27 år. Ved havnen finner vi populære Victoria og Alfred Waterfront og i bakgrunnen karakteristiske Table Mountain. Cape Town er utgangspunktet for besøk til Sør-Afrikas beste vinområder, Kapp det Gode Håp og frodige ”Garden Route”.

GARDEN ROUTE. Garden Route er kyststrekningen fra George til Port Elizabeth, verdenskjent for sin naturskjønnhet, med flotte fjell, elver, laguner, urskog og strender. Her besøker dere trivelige småbyer langs kysten og velger blant utallige utendørsaktiviteter. Kyststrekningen byr også på mange flotte golfbaner i topp klasse. Ta en tur til kystens mest anerkjente perle: østers- og kunstnerbyen Knysna, eller nyt stillheten og de øde strendene utenom den mest vanlige turistløypa. Her finner dere også verdens høyeste strikkhopp.

SAFARI i SØR-AFRIKA. Her er mulighetene uendelige. Sør-Afrika har mange nasjonalparker og private viltreservater. Krugerparken i nord er den største nasjonalparken, kjent for verdens mest varierte dyreliv. Hluhluwe-Umfolozi i KwaZulu-Natal er det eldste viltreservatet i Sør-Afrika, kjent for bevaringen av neshorn.

REISEFORSLAG MED SØR-AFRIKA:

– Kruger og Paoramaruten

– Rovos Rail og Sabi Sands

– Drømmereisen 

– Cape Town og safari i Kruger

– Se alle våre reiseforslag

Pretoria (administrativ), Bloemfontein (juridisk) og Cape Town (lovgivende)

53 millioner
Turister fra Skandinavia trenger ikke visum inn til landet. .
11 offisielle språk: afrikaans, engelsk, isindebele, isixhosa, isizulu, sepedi, sesotho, setswana, siswati, tshivenda og xitsonga. De aller fleste behersker engelsk.
South African Rand (ZAR)
Godt veinett, venstrekjøring.
November til februar er den varmeste årstiden. Mai til august er de kaldeste månedene, da er det tørketid i nord og vått i sør. Dette er den beste tidene for å dra på safari.

Reise til Sør-Afrika?

2 + 15 =

 

 

 

 

 

 

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)