fbpx

OM ZAMBIA

Føl deg som en oppdagelsesreisende på første klasse ved Zambezi-elven og i Luangwa-dalen. Zambia er et paradis for safarientusiaster.

I Zambia kan du oppleve Victoriafallene, den ville Zambezi-elva og et rikt dyreliv i rå villmark – alt i ett.

– Bli bedre kjent med Zambia i vår blogg …

I Zambia finner du South Luangwa, en av de flotteste nasjonalparkene i Afrika, med et fantastisk rikt dyreliv og storslått landskap. Dette er det ville Afrika på sitt beste! Flere av campene vi bruker her blir satt opp på sesongbasis og etterlater liten innvirkning på naturen. Også Lower Zambezi National Park, som ligger på nordbredden av Zambezi-elva, har tett konsentrasjon av dyr og et landskap som er usedvanlig vakkert. Noen av våre beste safariopplevelser noen sinne har vi hatt i Zambia.

Når du reiser til Zambia, er det obligatorisk å besøke de mektige Victoriafallene, eller «Mosi-oa-Tunya» – røyken som tordner. Dette er «hjertet» av Afrika og det eneste sted i verden hvor fire land møtes: Zambia, Zimbabwe, Namibia og Botswana. Victoriafallene regnes blant verdens syv naturlige underverk og er unektelig en opplevelse for livet.

I Zambia produseres det mye tradisjonell kunst som keramikk, kurvmakeri (Tongakurver), krakker, tøy, matter, trefigurer, jernskjæringer, tråd- og kobberhåndverk. Støtt gjerne lokal kunst på et av de mange markedene.

REISEFORSLAG MED ZAMBIA:

– En vill uke i Zambia

– Safari i Zambia og strandferie i Malawi

– Safari lang Zambezi-elven

Reise til Zambia?

7 + 10 =

Lusaka
15 millioner
Zambia grenser mot Angola, Botswana, Den demokratiske republikken Kongo, Malawi, Mosambik, Namibia, Tanzania og Zimbabwe. Sør i Zambia danner en del av Zambezi-elva grensen mot Zimbabwe.
Totalt snakkes det hele 73 språk i Zambia. Det offisielle språket er engelsk, som blir brukt i forretningsliv og skole. Det lokale hovedspråket, spesielt i Lusaka, er Nyanja. I byene snakkes det Bemba og Nyanja, i tillegg til andre lokale språk.
Den lokale valuta i Zambia er Kwacha (ZMW). Kwacha har pålydende 50, 100, 500, 1000, 5000 og 10 000, 20 000 og 50 000 kwacha sedler. USD kan også benyttes de fleste steder.
50 USD for singel entry – visum
Zambia har tre ulike sesonger. Desember til april: varmt og vått, mai til august: kjølig og tørt, september til november: hett og tørt. Temperaturen om sommeren går fra 25° C til 35° C og om vinteren fra 6° C til 24° C. Beste reisetid er fra april til november

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)