fbpx

OM ZIMBABWE

En reise til Zimbabwe byr på et møte med interessant historie, imøtekommende lokalbefolkning, de majestetiske Victoriafallene, uberørt natur og spennende dyreliv.

En reise til Zimbabwe byr på et møte med interessant historie, imøtekommende lokalbefolkning, de majestetiske Victoriafallene, uberørt natur og spennende dyreliv.

– Les gjerne mer om Zimbabwe i vår blogg …

Hwange National Park er landets største nasjonalpark med et rikt dyreliv, spesielt kjent for sine store elefantflokker. Hwange har en av de tetteste konsentrasjonene av dyr i Afrika og et stort artsantall pattedyr, over 100 registrerte arter.

Like ved Hwange ligger Victoriafallene, og en reise til Zimbabwe er ikke komplett uten at man besøker landets desidert største attraksjon. Her blir Zambezielven til Mosi-oa- Tunya  -”Røyken som tordner”.  Fallene er flottest å se fra Zimbabwe-siden.

Zimbabwes største etniske gruppe er Shonafolket, kjent for sine mange skulpturer og utskjæringer. Kunsten er fargerik og uttrykksfull og ofte politisk inspirert.

Zimbabwe var britisk koloni fra 1923 til 1965, da det hvite mindretallsstyret i Rhodesia erklærte landet selvstendig. Dette ble imidlertid ikke internasjonalt anerkjent. Landet ble uavhengig nasjon i 1980 etter en frigjøringskrig, og tok navnet Zimbabwe etter ruinbyen “The Great Zimbabwe”. Siden frigjøringen har landet opplevd politiske uroligheter som i 2008 førte til hyperinflasjon. Selv om økonomien er bedre nå, har Zimbabwe fortsatt store utfordringer. Turismen begynner å vende tilbake til Zimbabwe, og som besøkende bidrar man til en bedre fremtid for landet.

REISEFORSLAG MED ZIMBABWE:

Reise til Zimbabwe?

3 + 7 =

Harare

16 millioner

Zimbabwe ligger i det sørlige Afrika, mellom Zambezi- og Limpopoelvene. Landet grenser til Sør-Afrika, Botswana, Zambia og tuppen av Namibia og Mosambik.

USD (amerikanske dollar). I Zimbabwe anbefaler vi å handle med medbrakte USD dollars (små seddelbeløp). Vil anbefale å ha med noen USD for ekstra utgifter som tipsing og drikke.

Visum til Zimbabwe kan kjøpes ved ankomst. Zimbabwe single entry Visa fee er USD 30 per person og double entry er USD 45 per person Gjelder i 30 dager. Passet må være gyldig minst 6 måneder etter planlagt avreisedato. Besøkende må ha tilstrekkelig ledige sider i sitt pass. 

Engelsk, Shona og Ndebele.
Temperert klima. Varm og tørr sesongen fra august til oktober. De beste periodene for å besøke landet er fra april til mai og august til september.

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)