ZIMBABWE

En reise gjennom et fantastisk lappeteppe av vakre landskap. Hvor du enn kommer, blir du alltid godt mottatt av lokalbefolkningen.

OM ZIMBABWE

En reise gjennom et fantastisk lappeteppe av vakre landskap. Hvor du enn kommer, blir du alltid godt mottatt av lokalbefolkningen.

En reise i Zimbabwe byr på et møte med interessant historie og de majestetiske Victoriafallene; det store middelalderpalasset, uberørt natur og dyreliv og mektige Zambezi.

Hwange National Park er landets største nasjonalpark med et rikt dyreliv, spesielt kjent for sine store elefantflokker. Hwange har en av de tetteste konsentrasjonene av dyr i Afrika og et stort artsantall pattedyr, over 100 registrerte arter.

 Like ved Hwange ligger Victoriafallene, og en reise til Zimbabwe er ikke komplett uten at man besøker landets desidert største attraksjon. Her blir Zambezielven til Mosi-oa- Tunya  -”Røyken som tordner”.  Fallene er flottest å se fra Zimbabwe-siden.

Zimbabwes største etniske gruppe er Shonafolket, kjent for sine mange skulpturer og utskjæringer. Kunsten er fargerik og uttrykksfull og ofte politisk inspirert.

Zimbabwe var britisk koloni fra 1923 til 1965, da det hvite mindretallsstyret i Rhodesia erklærte landet selvstendig. Dette ble imidlertid ikke internasjonalt anerkjent. Landet ble uavhengig nasjon i 1980 etter en frigjøringskrig, og tok navnet Zimbabwe etter ruinbyen “The Great Zimbabwe”. Siden frigjøringen har landet opplevd politiske uroligheter som i 2008 førte til hyperinflasjon. Selv om økonomien er bedre nå, har Zimbabwe fortsatt store utfordringer. Turismen begynner å vende tilbake til Zimbabwe, og som besøkende bidrar man til en bedre fremtid for landet. 

Reise til Zimbabwe?

1 + 8 =

Harare
Zimbabwe ligger i det sørlige Afrika, mellom Zambezi- og Limpopoelvene. Landet grenser til Sør-Afrika, Botswana, Zambia og tuppen av Namibia og Mosambik.

USD (amerikanske dollar)

Kjøpes ved innreise for 30 – 50 USD.
Engelsk, Shona og Ndebele.
Temperert klima. Varm og tørr sesongen fra august til oktober. De beste periodene for å besøke landet er fra april til mai og august til september.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

NORGE

+47 38 62 07 90 / +47 38 62 07 65

SØR-AFRIKA

+ 27 31 563 9078  

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!