fbpx

MABIBI GET AFRICA UNITED

Mabibi er et lite samfunn på rundt 3000 mennesker ved den uberørte kysten i Maputuland, helt nord i KwaZulu-Natal. Her har GET Africa Travel startet et eget fotballag, Mabibi Get Africa United. Laget blir støttet av nåværende og tidligere gjester, i tillegg til mange andre som vil bidra til å skape en forandring i dette lokalsamfunnet.

Du er velkommen til å hjelpe oss å bygge et fotballag som kan spre glede, gode holdninger og positive opplevelser i lokalsamfunnet Mabibi!

Siden starten i 1999 har Get Africa Travel (GAT) hatt mange gjester som har fått noen uforglemmelige reiser i det sørlige Afrika. GET Africa Travel ønsket å gi noe tilbake til menneskene som har vært med på å gjøre selskapet til en suksess. Valget falt på Mabibi-området, et lite samfunn bestående av 2-3000 mennesker ved den urørte kysten av Maputuland, nord i KwaZulu-Natal, i området til ”iSimangaliso World Heritage Park”. Dette området ble valgt fordi det ligger noe isolert til og fordi GAT har mange reisende til dette området.

Den 14. juni 2010 etablerte GET Africa Travel et fotballag som fikk navnet ”Mabibi Get Africa United”. Laget består av unge menn i aldersgruppen 15 til 32 år. Noen av spillerne går fortsatt på skole, andre jobber på lodger i nærheten, noen bruker det naturen har å by på og lager diverse pyntegjenstander (det er her GET Africa Travel sine kurver blir produsert), noen jobber med landbruk for å dyrke nok til å overleve, mens andre ikke har noe fast å gå til. Spillerne kommer og går ettersom de flytter for å få arbeid, og nye vokser opp, så laget vil ha en naturlig utskiftning. Derfor er det viktig å opprettholde gode holdninger og kultur innad i laget, og videreføre samhørightesprinsippene til de nye som kommer til.

Hjemmebanen er plassert vakkert til ved kanten av Lake Sibaya, som er Sør-Afrikas største ferskvannsinnsjø. Laget fikk nye målstenger og nett i desember 2012, og en vennlig tysker donerte i januar 2013 to sett fotballutstyr som består av regnjakker, kortbukser, sokker og drakter til 19 utespillere og 2 målvakter, samt 18 fotballer. Flere av våre gjester har også donert både fotballsko, førstehjelpsskrin og annet nyttig utstyr. Utstyret blir vel tatt vare på av laglederen slik at det blir bevart og utnyttet til å skape glede så lenge som mulig. Laget trener i ukedagene, og spiller kamper mot andre lag i nærområdet i helgene. GET Africa Travel ønsker å bygge et fotballag som har nødvendig utstyr for å spille fotball og gi en oppløftning for det lille samfunnet som ikke har så mye. Dette er enkle ting som sokker, gressklipper, sko, fotballer, transport, ressurser for et lag for yngre barn osv.

Med støtte fra GET Africa Travel , reisende kunder og tidligere reisende, samt alle andre som ønsker å bidra til å gjøre en forandring, er du velkommen til å hjelpe oss å bygge et fotballag som kan spre glede, gode holdninger, nye muligheter og skape positive opplevelser for lokalsamfunnet til Mabibi.

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)