Zambia er kjent som den ultimate safaridestinasjonen. På en uke her opplever dere et fantastisk dyreliv i south luangwa, en av de fineste nasjonalparkene i afrika. Dere blir med – til fots – på næropplevelser i den afrikanske villmarken. Vi lover at dere vil få minner for livet!

DAG 1: ANKOMST KAPANI LODGE

Dere lander i Lusaka og flyre videre til Mfuwe, rett ved South Luangwa National Park (flyturen på 1 time er en safariopplevelse i seg selv: vi så store grupper av flodhester, elefanter og antiloper langs elven). Kapani Lodge er familievennlig og har åtte suiter med en-suite bad. Ved ankomst får dere servert te og forfriskninger før dere skal ut på deres første safari!

DAG 2 OG 3: LUWI

Reisens neste destinasjon er Luwi, en liten bushcamp som ligger i hjertet av South Luangwa National Park. Campen har fire hytter som ligger ved Luwi Sand River i skyggen av store mahognitrær. Hvert år når vannet er lavt bygges campen opp, og tas ned igjen når vannbestanden øker (åpen for besøk mai-oktober). Campen er den eneste i mils omkrets. Like ved campen er en lagune full av flodhester, og ettermiddagssafarier avsluttes ofte med sundowners her. Campens plassering er ypperlig for å utforske bushen til fots: Området er kjent for sin store løvebestand og å lete etter løver til fots er en opplevelse man sent vil glemme!

Norman Carr Safari er viden kjent for å være den første organiserte gåsafari-virksomheten i Afrika. Og dette kan de. Man sover godt i stråhyttene etter en dagsmarsj i bushen. Midt på natten våkner man kanskje så vidt idet løvene slåss med en leopard over byttet. Neste morgen sier guiden: “La oss gå å finne ut hva som skjedde i natt”! Løve-, leopard-, hyene- og krokodillesporene finner du ferske og like ved leiren!

DAG 4 OG 5: NSOLO BUSHCAMP OG SAFARI

Etter morgenaktivitet og frokost drar dere videre til neste safaricamp i South Luangwa. Dere kan velge om dere vil gå eller bli kjørt og reisen i seg selv er en flott safariopplevelse. Om dere velger å gå venter bagasjen på dere når dere kommer fram. Nsolo Bush Camp har en flott miks av ”naturlig” luksus; romslige hytter som står på trepåler med gress- og stråvegger og store utendørs bad. Hver hytte har flott utsikt over bushen og vannhullene ved Luwi River.

Ved Nsolo Bushcamp kan dere kombinere safari i bil og til fots. Dette området er kjent for sin løvebestand og mulighetene er også gode for å se de skye villhundene.

DAG 6: KAKULI BUSHCAMP

Etter morgenaktivitet og frokost drar dere til Kakuli Camp, en ekte bushcamp som ligger nydelig til ved elvebankene til Luangwa River. Her bor dere i safaritelt med en-suite bad. Fra campens hoveddekk kan dere nyte synet av elven og et utrolig dyreliv; her finner vi Afrikas største populasjon av krokodiller og flodhester. Utsikten her er fenomenal.

DAG 7: SAFARI

Også dette området er kjent for å by på noen av de beste safarimulighetene i Zambia, og campen tilbyr safari i landrover og til fots. Det er opp til dere hva dere ønsker å gjøre hver enkelt dag. På kveldene anbefales nattsafari der dere har gode muligheter for å se Luangwas rovdyr som er aktive kun de få timene det er mørkt.

DAG 8: AVREISE

Etter frokost drar dere tilbake til flyplassen. Reisen dit er en kombinasjon av safari til fots og i bil, og du har muligheten til å se dyr helt fram til du drar.

Send oss en uforpliktende henvendelse

1 + 3 =

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

NORGE

+47 38 62 07 90 / +47 38 62 07 65

SØR-AFRIKA

+ 27 31 563 9078  

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!