Dette er en reise med fantastiske naturopplevelser. ”Mosi oa Tunya” – røyken som tordner – er en passende beskrivelse av de spektakulære Victoriafallene som strekker seg over 1700 meter på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Herfra er det kort vei til noen av de aller beste viltreservatene i det sørlige Afrika. Botswana er den ultimate safaridestinasjonen med sine enorme nasjonalparker og et mylder av dyreliv. Her finner vi blant annet den største elefantbestanden i Afrika!

DAG 1: VICTORIAFALLENE

Ved ankomst blir dere hentet på flyplassen og kjørt til Victoria Falls Safari Lodge som ligger nydelig til på Zimbabwe-siden, bare 4 km fra de tordnende fallene. Lodgen er kåret til «Best Safari Lodge» i Zimbabwe 11 år på rad. Ved solnedgang kan dere nyte en drink mens dere ser elefanter og antiloper samle seg rundt vannhullet like nedenfor hotellet. Allerede her starter safariopplevelsene!

DAG 2 OG 3: VICTOROIAFALLENE OG ELVECRUISE PÅ ZAMBEZI

Dere går gjennom frodig regnskog ved Victoriafallene. Lokale guider forteller historien om fallene og om flora-, fauna- og fugle- og viltlivet her. Når vannføringen er på det største, styrter det 10 millioner liter i minuttet utfor den 100 meter høye skrenten. Det skaper en tåke og regnbue som bare tar pusten fra deg! Om kvelden er det elvecruise på Zambezi. Det er mulig å se flodhester og krokodiller fra båten. I de tørre månedene kommer elefanter og antiloper til bredden for å ta seg over til noen mindre øyer i elven.

DAG 4: VICTORIAFALLENE

Det mangler ikke på aktiviteter å fylle dagene med. Her kan dere ri på elefanter og gå med “tamme” løver. En kanotur på Zambezi er trolig den beste måten å oppleve stillheten og viltlivet langs elva på. Victoriafallene er det stedet i verden der det er flest adrenalinfylte aktiviteter samlet på ett sted. Vi kan også arrangere helikopterturer over fallene, kalt “englenes flytur”. Magisk!

DAG 5: BOTSWANA

Nå er det tid for å skjerpe alle sanser og finne fram kamera og safariklær. Dere blir kjørt over grensen til det nordlige Botswana hvor dere skal utforske den vakre nasjonalparken Chobe. Overnatting på den flotte 5 stjerners Ngoma Safari Lodge inne i nasjonalparken. Fra din eksklusive suite ser du ned på Chobe-elven, livsnerven i området. Her kan du få et glimt av elefanter, sebra, bøffel og andre dyr som kommer ned til elven for å slukke tørsten og avkjøle seg.

DAG 6 OG 7: SAFARI 

Chobe Nasjonalpark kalles også “Home of the Giants”, her finner vi nemlig verdens største elefantbestand. I tillegg til elefantene er Chobe også kjent for sin store løvebestand. Dere kan velge mellom fotsafari, safari i åpne landrovere, nattsafari eller heldagssafari med båtcruise og piknik.

DAG 8: AVREISE

Dere blir hentet på safarilodgen og kjørt til flyplassen for hjemreise. Eller hva med noen dager på en strand i vakre Mosambik?

Send oss en uforpliktende henvendelse

5 + 12 =

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

NORGE

+47 38 62 07 90 / +47 38 62 07 65

SØR-AFRIKA

+ 27 31 563 9078  

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!