fbpx

BLI KJENT MED SØR-AFRIKA

Skrevet av: Eivind Stigen Holter. Publisert: 10.02.2019

Sør-Afrika er et spennende og variert land med store kontraster, sterk historie, vakker natur, rikt dyreliv, kule storbyer, nydelige strender og god mat og drikke. Sør-Afrika kalles gjerne “en verden i ett land”. Det strekker seg fra Limpopo River i nord til Kapp Det gode Håp i sør, et fantastisk reisemål helt sør på verdens mest storslåtte kontinent. 

HVRFOR REISE TIL SØR-AFRIKA?

Sør-Afrika kan tilby noe for alle. Naturen varierer fra høye fjell til langstrakte hvite strender, villmark med rikt dyre- og planteliv, store plantasjer, vill jungel,  ørkenområder og livlige storbyer. 

Sør-Afrika er et populært, vakkert og mangfoldig turistland. Visum koster ingenting for nordmenn, du trenger ingen spesielle vaksiner, malariafritt, mat og drikke er trygt i hele landet og det er “safari-sesong” hele året! I tillegg er det mange gode flyforbindelser til og fra Norge og enkelt å kombinere med andre destinasjoner.

Her er 10 andre gode grunner til hvorfor du skal besøke Sør-Afrika:

  1. KULTUR OG HISTORIE: Sør-Afrika har en sterk og unik historie. Et besøk ved Robben island eller noen av landets museer gir deg innblikk i dette. Sør-Afrika byr på spennede kulturer. Vi anbefaler å besøk i en av Townshipene enten i Cape Towm, Durban eller Soweto for å få et inntrykk av kontrastene i landet.
  2. CAPE TOWN: Cape Town er en av de mest populære feriebyene i verden. Noen sier den er verdens vakreste. Med Table Mountain som kulisse, ligger byen der som “et stykke Europa i Afrika”. Dere vil få med dere mye av det som er å oppleve i Cape Town og omegn, med vinsmaking, Kapp Det Gode Håp, Table Mountain, Robben Island og kanskje noen museer eller litt avslapning på en av de vakre strendene.  
  3. SAFARI: Reis på Big Five-safari på fantastiske lodger, i noen av verdens mest kjente nasjonalparker og reservater. Kruger Nasjonalpark er det mest kjente området, men også i KwaZulu-Natal kan du dra til unike parker og reservater.
  4. NATUR: Sør-Afrika byr på storslått natur! Gå fotturer i Drakensberg eller ved Blyde River Canyon.
  5. VINLAND: Vindruen, piontage, er en av Sør-Afrikas store stoltheter. Dra på vinsmaking på en av de verdenskjente vingårdene i Fraschhoek eller Stellenboch.
  6. STRAND: Strandferie i Durban og Cape Town er veldig populært i de varme måndene. Ønsker du å snorkle eller se skilpaddene anbefaler vi å reise til Thonga (fra november – mars). Ønsker du å reise på hvalsafari anbefaler vi å reise til Hermanus.
  7. GARDEN-ROUTE: Den såkalte Garden Route strekker seg fra Mossel Bay til Storms River. Dette er en virkelig nydelig biltur med store naturopplevelser.
  8. ROVOS RAIL: Rovos Rail drives av Rohan Vos, en ildsjel som restaurerte det klassiske toget The Pride of Africa – verdens mest luksuriøse tog. Toget tar maksimalt 72 passasjerer i 36 komfortable suiter. Alle vognene er klassiske og tilbakeført til perfeksjon. Toget har inkludert en eksklusiv togvogn med fri bar og flotte restaurantvogner fra 1924 og 1936. 
  9. GOLF: Sør-Afrika kan du oppleve mange golfbaner av utrolig høy kvalitet. Cape Town byr på baner med den mest fantastiske utsikt over Atlanterhavet og de vakre fjellene i vinlandet. Lengre nord finner du baner ute i bushen, hvor du bør være forberedt på at en giraff eller en antilope kan finne på å passere på din vei rundt på golfbanen.
  10. MENNESKEHETENS VUGGE: Ved Cradle of Humankind, nord for Johannesburg, besøker du menneskehetens-vugge. Dette verdensarv-området omfatter 474 km² og inneholder flere kalksteins-grotter og er hjemmet til cirka 40 % av våre menneskelige forfedre!

HVOR SKAL DU REISE I SØR-AFRIKA?

DURBAN. Durban blir regnet som Sør-Afrikas kulturhovedstad og er en smeltedigel av afrikansk, europeisk og asiatisk kultur. Her finner du den største andelen av indere utenfor India, og de preger byen: verdens største kryddermarked med spennende smaksopplevelser venter. Her er også det største naturmedisinmarkedet i Afrika, der lokale medisinmenn selger sine urter. Og midt i dette ligger topp moderne bygninger og et av de beste konferansesentrene i Afrika. For ikke å glemme  ”The Golden Mile”, den populære sandstranden som skiller sentrum av Durban. Indiahavet holder over 20 grader, også om vinteren.

JOHANNESBURG. Johannesburg var opprinnelig en gullgraverby. I dag er den Sør-Afrikas forretnings- og finanssentrum. Byen har vært gjennom en kulturell revolusjon etter apartheids nederlag. Like utenfor Johannesburg ligger Soweto, den største svarte ”townshipen” i landet. Soweto er et symbol på afrikansk motstand mot apartheidsystemet. Her er også den eneste gaten i verden der du finner huset til to Nobels fredsprisvinnere.

CAPE TOWN. Cape Town er regnet som en av verdens vakreste storbyer. Ute i Atlanterhavet ligger Robben Island, fangeøya der Nelson Mandela sonet i 27 år. Ved havnen finner vi populære Victoria og Alfred Waterfront og i bakgrunnen karakteristiske Table Mountain. Cape Town er utgangspunktet for besøk til Sør-Afrikas beste vinområder, Kapp det Gode Håp og frodige ”Garden Route”.

– LES MER:  10 TIPS: CAPE TOWN

GARDEN ROUTE. Garden Route er kyststrekningen fra George til Port Elizabeth, verdenskjent for sin naturskjønnhet, med flotte fjell, elver, laguner, urskog og strender. Her besøker dere trivelige småbyer langs kysten og velger blant utallige utendørsaktiviteter. Kyststrekningen byr også på mange flotte golfbaner i topp klasse. Ta en tur til kystens mest anerkjente perle: østers- og kunstnerbyen Knysna, eller nyt stillheten og de øde strendene utenfor den mest vanlige turistløypa. Her finner dere også verdens høyeste strikkhopp.

REISEFORSLAG: Garden Route med leiebil

SAFARI I SØR-AFRIKA

Sør-Afrika er den perfekte destinasjonen for safari med gode og tilgjengelige lodger og spennede dyreliv! Mulighetene for safari er uendelige i Sør-Afrika. Det er safarisesong året rundt og det er enkelt å kombinere safari med storby, strand og kultur. Landet har mange offentlige nasjonalparker og private viltreservater. Alle safariområder er inngjerdet i Sør-Afrika. Dette er for å hindre konflikt mellom dyr og mennesker.

Kruger er  en av verdens mest kjente safari-destinasjoner, kjent for verdens mest varierte dyreliv. Selv i Kruger finnes det private parker. Sabi Sands er det mest eksklusive området, kjent for sine  mange leoparder. I KwaZulu-Natal får du mer naturskjønn og annerledes safari. Hluhluwe-Umfolozi er det eldste nasjonalparkene i Sør-Afrika, og iSimangaliso Wetland Park er av de mest unike områdene i det sørlig Afrika. Her kan du reise på safari uten malaria-medisin og her er mulighetene mange om du ønsker å kombinere safari med strandferie (enten ved Thonga Beach Lodge, kysten av Mosambik eller i Durban).

 

NÅR SKAL DU REISE TIL SØR-AFRIKA

Sør-Afrika kan fint besøkes hele året, men klimaet kan være veldig forskjellig sommer og vinter. Sommeren i Sør-Afrika starter i november og varer til februar/mars. Da er det som regel varmt over hele landet og mye sol og regnskyll. Landskapet er frodig, dette er den beste tiden for nyfødte dyreunger og bading langs strendene i Durban og Cape Town.

Perioden mai til august er vinter og den kaldeste sesongen i Sør-Afrika. Da er det tørketid i nord og vått i sør. Dette er den beste tidene for å dra på safari for å se The Big Five med mer aktive dyr, mer behangelig temperatur og færre besøkende i parkene.

PAKKELISTE: Dette må du pakke med deg på safari

GET Africa Travel anbefaler Sør-Afrika som destinasjon. Her kan du oppleve både safari, strand, kultur, natur og historie!

Har du spørsmål om reise til Sør-Afrika eller ønsker et uforpliktende reiseforslag? Ta kontakt med oss …

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT OSS:

Ta kontakt for et uforpliktende reiseforslag:

SØR-AFRIKA

MELD DEG PÅ NYHETSBREV:

Ønsker du å motta unike råd, reiseinspirasjon, nyheter og tilbud? Meld deg på vårt nyhetsbrev via knappen nedenfor:

FØLG OSS:

Følg oss gjerne på sosiale medier for unike reiseinspirasjon, tips og spennende nyheter og mye mer!

South African Toursim
SATSA Logo (new)